MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

kuş vakti
ilhanaşıcı

kuş vakti







//
.
.
.


kendi
yalnýzlýðýna
sarýlýrken ömrüm,
tüm kýyametler benken ve sen
bir o kadar bende çokken ölmek kolay deðil sevgili…


--- evet, insan yaþadýðý yada yaþattýðý sürece hücrelerinde aþký ölmek gerçekten hiç kolay deðil.. Ýnsanýn henüz kendisiyle tanýþmadan aþkla ya da aþk zannettiði sevgi yumaðýyla tanýþmasý, yer çekimi kuvvetinin varlýðýndan bi haber uçuþmasý daha da kötüsü kendinden bile vazgeçecek kadar acý ile yoðrulmasý kýyametin ta kendisi deðil de nedir…

--- gün, güneþ olmak yetmiyor gölgesi bile kendinden kayýpken insanýn.. iki tarafý keskin býçak misali bir ateþ kýrbaçlandýkça sevdanýn tenine, kýrbaçlandýkça deli bir rüzgar sevdanýn teline susuyor yürek, susuyor içinde can çekiþen kelimeler insanýn ve sessiz harfler mezarlýðýna dönüyor çýðlýklarýnýn son esi, nefesi..


kaç
gemi geçti
bilsen “ah” bir bilsen
sarhoþ denizlerimden her sefere
hep sen, dönmeyiþlerine de hep ben düþtüm sevgili…

--- “bil ki gittiðin uzaðým” der sevgilinin ardýnda kala kalan.. kala kalmýþlýðýna, inanmýþlýðýna deðil de en çok aldanmýþlýðýna ölür, ölür dirilirmiþ insan.. dedim ya ölmek hiç kolay deðil, kolay deðil hiç ölmek.. "beklemek" nedir sizce hele ki neyse..

her gün býkmadan, usanmadan liman olur bekleyen içinde yüzdürdüðü sarhoþ denizlere ve bekler.., bekler.., bekler çaresizce...yine yoktur sevgili ve yanan, tutuþan ciðer yine dile gelir “sar bir duman daha ekþimiþ bu þarap üstüne bu gece de kýsa, bu gece de çok uzun öleceðiz besbelli “ dercesine…

sarhoþ denizlerimden her sefere
hep sen, dönmeyiþlerine de hep ben düþtüm sevgili… geceler git gide benzer bekleyene akþamdan kalma yýldýzlar düþer bekleyenin hep nasibine..gece bitmeden, gece kaybolmadan da yüreðe kanatýlarak iþlenen o sevgilinin son gülüþü sonlanýr, þafaklanýr yine, yeniden kuþ vaktine.. der ki kala kalan sanki duyacakmýþ gibi sevgili “ahh sevgili sarýldýkça içtim, içtikçe sarýldým seni.. sarhoþ olmak deðil, deðil de en çok ayýlmak yoruyor inan beni”


kim,
kimdir
yalýn çýplak
kuþ vaktine yalnýzlýk
ah bilsen bir bilsen içimin dýþý
yine, yeniden vakti yokluðuna kandillendi gölgen..

.
.
.
//



ilhanaþýcýþubatikibinyirmibir
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.