MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Zamana Sorgu
İlkay Coşkun

Zamana Sorgu


Zamana Sorgu

ferahlýk
her bir acý deneyim yürekte dilhundur nede olsa. hayatýn mustariplerinden bellidir bu ameliye. yüreðin kendine göre bir gerekçesi vardýr elbet. her bir sýkýntýnýn kanadýnda iyi gelen bir felah olacaktýr. elbette tökezleyecek galat-ý fahiþler yine. inanýp yada her kör kuyuya sýrrýný ifþa ile huzur bulacak, hayatý doðru anlayýnca düzelecek…

sürur
asra takat taþýyan saðlýk gibi emanetimizdir. eskitilen dünleri yanýna çaðýracak kadar vefalýdýr. her dilemmanýn farklý çözümü ayný küfeleri dolduracaktýr. "ölümler de rutinleþiyor, acý vermez oluyor" *da olsa buruk andaç taþýmasý olacaðýna varýr(-ýz) diyebilecek. þuur lambalarýný her daim açýk tutmak bu olsa gerek. sürgit sel önünden aparýlýp asýl gerçeðiyle yüzleþecek.

huzur
sýradanlýðýn ele geçirdiði hayatlar kadar dualite, vurgun yenip biriken kalplerde kördüðüm loplarýný yanýnda taþýyan baðýmlýlýk olacak. en özge devirlerden beri ruhlara ferahlýk verip asýl gerçeðine yol bulacak. ayný böyle ocak baþýnda mazinin tespihini çekmeye ne hacet. anýlarý kalbine gömen kimileri (-miz) ise zamanýn fedaisi olarak yerini alacak.

*Ahmet Oktay

Ýlkay COÞKUN
21.12.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.