MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Arkeoloji Zamanı
İlkay Coşkun

Arkeoloji Zamanı


Arkeoloji Zamaný
1
kulaklarda büyük bir ezgi, zamanýn gölgesi derinlerden... doðu ile batýnýn karþý karþýya gelmesi gibi bir ilk deðil sandýðýndan. frigler ve muþkiler gibi güneþin topraklarý kavuþtaðýdýr. her batý doðuyu her doðu batýyý taþýr, dünyanýn yuvarlaklýðýnýn yasasý böyledir. pisagor böyle söylemiþtir ilkin kim bilir. her ne kadar güneþin þiddeti gölgeleri soðursa da güneþe doðru bakýþlar daha çok yol güzergâhýndadýr. sýrtlarýndan geçen yaz sýcaðý ve kýþ soðuðunda antik çað hep böyle tasavvur edilir.

2
tümülüsün sakladýðý gordios gibi her yer lahit giz ana-dolu gözlerinden akan al damlasý yas karasý, kiralýk deðil sonuçta. imdi vurgunluk bu murattýr gönüllerde yazýlý. gözlerine su serptiðinden bellidir. unutulmayan geceler yine çelmeyi dönüþtürür. uzun uykuda artýk her an pencere ve balkon biçemleri yalnýzýnda insan görünümlü. süzülsün güneþ, eþiklere çömel, pencereleri sarmala. demem o ki hangi eskiyi okþayýp eðilecek zaman gerçeðinden... gömülerden sýyrýlýp geleceðe devro(la)cak.

3
güneþin aydýnlattýðý milyon yýllarýn ana. dolu-su her ölümlü gibi yenik düþecek elbet. ýslak gecelerde âný geldiðinde insan için þal olup yeni arkeologlarýný çaðýracak yanýna yeni zaman.

Ýlkay COÞKUN
23.11.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.