MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Değirmen Zaman
İlkay Coşkun

Değirmen Zaman


Deðirmen Zaman

hamdý
can, usanmayan, sabýr ve adrenalin çaðýndadýr. bir gencin deneyimsizliði gibi saf temiz. en yenisinden bir gülücük sanki kahkaha öncesi. kim neyi bekler kim hangi ezgiye ritim tutar belli deðil. akýl sarhoþluðu içinde kalbe inen ferahlýktýr. kana kana suya kanmak gibi acemilik. gel kurtar bizi hatalarýmýzdan, özürlerini dök önüne, "itten kuzu doðar mý" * en kestirmeden dön gerisingeri gerçeðine emi.

yandý
zaman, inziva bekler, tevekkül ve düþünmekten döner pervane. bu metafora anlam yükleyen candýr elbet. bu daha çöl yanýðýyla bilinendir. çöl boyu hep ayný temaþa ayný aðýt insaný daha çok birbirine baðlayandýr. çaba iþi, nasip iþi "kör baykuþun önüne serçe yuvarlanarak gelirmiþ" * bu böyle bilinir. yol var izan var yanmaktan arta kalan vakit üstünde tevekkeli. þimdi hareket vakti topla bütün yükünü þimdi huruç vakti.

piþti
can, yanmayý gerektirir, üst bir perde bilinir her cana nasip olmaz elbet, bu bir olgunluk meyvesidir. susarak konuþmak, düþünerek felah bulmak en kýymetli hazinedir. gidilen yol istikamet üzere bulmalarda asýl olan. döner deðirmen, döner pervane, dönen hücrelerdir asýl. hayat kavgasýnýn her halinden süzülmesidir. arzulanan son dem insaný gerçeðine taþýyandýr. uzun bir yola düþer gibi bir de yolun sonu bulunacak elbet.

* Eskiler

Ýlkay COÞKUN
30.07.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.