MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sahi


Sahi! Bir insanýn uçurum kenarýnda ne iþ olabilirdi? Yaþadýðý hayata isyan mý ediyordu? Yoksa çaresizliðinden dolayý ne yapacaðýný þaþýrdýðý için mý uçurumun kenarýnda bekliyordu?
Belki üst üste gelmiþ acýlarýný dindiriyordu ya da o acýlarýn kölesi olmuþtu. Belki de hayatýn ne kadar nankör olduðunun farkýna varmýþtý.

Sahi! Güçlü insanlar neden aðlar? Göz yaþlarýnýn doluluk oranýndan dolayý mý? Yoksa tek çareleri aðlamak olduðu için mi? Kim bilir belki de o göz yaþlarýnýn arkasýnda kaybettikleri hayalleri vardýr!

Sahi! Sevilmek; Leyla’sýna mektubu ulaþsýn diye, 25 kuruþluk posta pulu almak için hamallýk yapan Ahmet Arif’in hakký mýydý? Yoksa sevilmek; sevdiðinin hasretinden yanýp tutuþanlarýn fakat hiçbir vakit sevdiðinin saçlarýný okþayamayanlarýn hakký mýydý?

Sahi! Bize neden hep adaletsizliði öðrettiler? Kendileri gibi olmamýzý istedikleri için mi? Yoksa gerçekten adalet diye bir þey olmadýðýndan dolayý mý?

Sahi! Neden bu geçici dünya da kendimizi mahvediyorduk? Gülmenin bize yakýþmadýðýndan dolayý mý? Yoksa bizi yürekten üzdükleri için mi? Kimbilir belki de gülmek bize haram kýlýnmýþtý?

Sahi! Bu þiiri okuyan kiþi neden duygulanmýþtý? Yazarýn yazdýðý mýsralarda mý bulmuþtu kendini?
Yoksa o mýsralarýn içten oluþlarýndan dolayý mý duygulanmýþtý? Kimbilir belki de kýrk kat keçenin altýna sakladýðý bir yarasý vardý.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.