MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Vaktin Odaları
İlkay Coşkun

Vaktin Odaları


Vaktin Odalarý

Oda-1
göz göz oda, þehir þehir rýza, ruh bedende, yürekte anadolu cýzý. tarumar hal içre, duman duman alev alan, ateþ kusan. biz yanarýz elinde hitit çömleðiyle anadolu yanan. fýrat ve dicle arasýnda disharmonik, her medeniyette serdarlýðý olan. fýrat’ýn hüzünlü kýzý belkýs olan hür çingene edasýnda ve kendi hikâyesinin kahramanýný gölgelendiren, vaktin odalarýný saðaltan mezopotamya, ortadoðuda kan var.

Oda-2
yontulacak hep bir köþe arayan insan için sivriltecek ve cilalayacak bir taraf illaki bulunur. anne sýcaklýðý düþleriyle ve ekmek kýrýntýlý umutlarýyla arayan olacaktýr. medeniyet ve mücadele denen düzenek, iyi yaþama ve paylaþmanýn öncülü olacak. arama, daüssýla ve anne sacayaðýnda derin yara, býçak keskin elbet. anakronik gizil ve muðlak ya elmanýn diþleði yada hattuþi çivi yazýsý, kille çekiþen can var.

Oda-3
her doðumla ölümü kabullenen insan için zýtlýklar çekimiyle el ovuþturan. aklýný tatile göndermiþ gibi baba caferlik ki bu iyileþmeye hasret yorgunluklar. dertler, yaralardan türetilmiþ oysa "korkun seni mahkum eder, umudun seni özgür býrakýr"* bu bir düstur, rotasý belli olan ve çömleðinin hep ayný yerden olacaðý muhakkak olan. ses ver ilyada! duygulara tercüman ol truva. misali zaman var.

* esaretin bedeli

Ýlkay COÞKUN
12.07.2021
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.