MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Atatürk'ü Sevmek Ne Demektir
Cahit KARAÇ

Atatürk'ü Sevmek Ne Demektir


Atatürk’ü sevmek, ne demektir?




Atatürk’ü Sevmek, Ne Demektir?

Atatürk’ü Sevmek, Ne Demektir?

Atatürk’ü sevip anmak demek; Atatürk’ü savaþ meydanlarýnda görüp bu vatan için canýný seve seve vermeyi göze alan bu vatanýn gözü kara kahraman evladýný sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek demek; Atatürk’ün bu ülkeye yaptýðý tüm eserleri görmek demektir. Hangi zor þartlarda yapýldýðýný bilmektir.

Atatürk’ü sevmek, bu vatanýnýn býrakýn bir karýþ topraðýný küçücük bir çakýlýný bile caný pahasýna yedi düvelden oluþmuþ düþmana vermeyip göðsünü siper eden bu kahraman vatan evladýný sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, Bütün dünya milletlerine karþý Aziz Türk Milletinin özgürlüðünün timsali, onuru olarak mavi gökte dalgalanan ay yýldýzlý bayraðý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, Koca bir ulusun makûs talihini yedi düvele karþý gösterdiði cesaretle deðiþtirerek onuruyla baðýmsýz kalýp kendi topraðýnda, kendi öz yurdunda özgür yaþamayý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, koca bir Milleti esaretten kurtarýp, kurtardýðý esaret sonucunda sahibi olduðu devlette saltanatý yýkýp Milletine de özgürlük vermek için Cumhuriyeti kuran koca bir kahramaný sevmek demektir. Buda yetmez koca bir Milleti sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, geleceðimizin yüce eserleri olan bu yurdun tüm çocuklarýný, gençlerini, insanlarýný sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, insaný insan yapan bu günün çaðdaþ dünyasýnda özgürlüðün ve geliþmenin tek si mgesi olan cumhuriyeti ve onun eseri olan demokrasiyi sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, aydýnlanmak için okuyup yazýp cehaletten kurtulmayý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, karanlýklardan, kuytulardan, dehlizlerden, sahtekârlýklardan, bir ulusu için için kemirip yok eden ahlaksýzlýklardan kurtulup insanca yaþamak için insan olup ýþýða koþmayý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, baþý dik bir ulus yaratmak için çalýþýp kazanýp paylaþmayý seven insanlarý yaratmayý sevmektir.

Atatürk’ü sevmek, bir ulusun doðusundan batýsýna, batýsýndan kuzeyine, güneyine sanattan damarlar oluþturmak için sanatýný, sanatçýsýný, okurunu, yazarýný, aydýnýný sevip yetiþtirmeyi sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, çaðdaþlýðý, tekniði, teknolojiyi, medeniyeti sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, insaný, ilimi, bilimi ve bunlarý destekleyici her türlü teknolojiyi sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, içinde yaþadýðýmýz dünyadan yeterince faydalanmak için tüm dünya milletleriyle boy ölçüþüp, yarýþmayý sevmek demektir.

Atatürk’ sevmek, bu vatan için canla, baþla çalýþan tüm insanlarýmýzý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, bu vatanýn tüm güvenliðini saðlayan askerini, polisini, bütün güvenlik güç ve kuvvetlerini sevmek demektir. Gerektiði her an, vatan savunmasýna canýmýz pahasýna katýlmayý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, bu aziz vatan için hiç çekinmeden kanýný döküp canýný veren tüm þehitleri, gazileri sevmek demektir. Onlarý hiç unutmadan sevmek demektir. Geride býraktýklarý ailelerine severek hizmet etmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, yurtta ve dünyada barýþý sevmek demektir. Barýþ için her türlü gayret gösterip çaba harcamayý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, yaþadýðýmýz vatanýn her yerini evimiz gibi bilip her karýþýný temiz tutup içindekilerle birlikte korumak için tüm çevreyi sevmek demektir. Bize hizmet eden tüm varlýklarýn yaþamýný sürdürmeleri için elden geleni yapmak demektir.

Atatürk’ü sevmek, bu vatanýn topraðýný, damarlarýný oluþturan akarsularýný, denizini, havasýný, gökyüzünü, semasýný koruyup sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, Türkiye’yi bütünüyle sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, insan olup, insaný sevip kendi vatandaþýna ve tüm insanlýk alemine hizmet etmeyi sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, onurlu Türkiye cumhuriyeti vatandaþý olup dünya da bu aziz vatanýn ve bu kutsal topraklarýn sahibi olmanýn onurla yaþamayý sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, Ay yýldýzlý bayraða sahip çýkýp, istiklal marþýný göðsünü gere gere dünyanýn her yerinde söyleyip "Ne mutlu Türk’üm" diyene !... demeyi bilmek, bilip sevmek demektir.

Atatürk’ü sevmek, bu sayfalara yazmakla bitmeyecek kadar çoktur. Onun için Onun çaðdaþlýk yolunda yapmak isteyip de yapamadýklarýný da yapýp yaþatmak da Atatürk’ü sevmek demektir.

Ne mutlu Atatürk’ü gerçek anlamda öðrenip, anlayýp sevenlere…!

09.11.2010
Cahit KARAÇ



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.