MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ŞERİFE
sadikozen

ŞERİFE


ÞERÝFE

Sevgili kardeþim, Caným benim, Umarým beni duyuyorsun, senin için þiir yazýyorum. Aslýnda sen benden de önce þairdin, Duygularýný ne güzel de ifade ederdin. Serzeniþlerini iðneleyerek hicivle dile getirirdin Haydi þimdi yardým et bana da birlikte yazalým bu þiiri

Kardeþlerimin en önünde gelirdin ve tektin
Yýllar geçti, hiç deðiþmedi, sonuç hep ayný kaldý Seninle ben “Ruh ikizleri” gibiydik Duygusal, heyecanlý, sevgi dolu ve içtenlikliydik Sevince tam severdik, gerekirse uðruna canýmýzý bile verirdik Ben yakalamýþtýn mutluluðu, bunda senin de katkýn vardý Sense ne yazýk ki bulamadýn hak ettiðini Ama hiç karartmadýn içini, þiirlerinle giderdin mutluluða hasretini

Sen benim sýrdaþýmdýn, ben de senin Çocukluðundan itibaren bölünmez bir ikiliydik biz Sanki bir elmanýn iki yarýsý gibiydik Ayný þeyleri sever, ayný þeylerden hoþlanýrdýk Çýtý-pýtý çok zarif bir kýzdýn ve hep öyle kaldýn Yaþýn büyüdü ama hiç yaþlanmadýn

Çok baþarýlý geçmiþti okul dönemin ve lise yýllarýn
Aile içinden bir akraba evliliði yaptýn Ben senin severek evlendiðini sanmýþtým. Hiç yakýnmadýn, mutlu olmaya çalýþtýn ve öyle göründün. Yýllar geçince deðiþti her þey, ben gerçeði çok geç öðrendim Ne yazýk ki hüsrana uðramýþtýn, oysa bunu hak etmemiþtin Sigaraya baþladýn, birisini söndürürken diðerini yaktýn Çok uðraþtým terk etmen için ama baþaramadým.
Evlatlarýnda buldun tüm mutluluðu;

Çocuklarýn senin her þeyindi. Canýndan bile kýymetliydi. Sevdin, büyüttün, eðittin ve mükemmel yetiþtirdin onlarý. Ýstediðin gibi oldular; biri gerçek bir hanýmefendi, biri de beyefendi
Torun istedin Allah iki kýz torun verdi; ikisi de güzeller güzeli. Özel okullarda okutuldular ve iyi eðitim aldýlar Yüksek primler ödeyerek yaþam sigortalarý yaptýrdýn Hafta sonu dinlenmek yerine onlar için yüzme havuzuna ayýrdýn. Hiçbir þeyden mahrum kalmadýlar ve çok mutluydular…

Ne yazýk ki sonunda cahil bir annenin kurbaný oldular; Cehalet, görgüsüzlük ve rahatlýðýn yarattýðý þýmarýklýk girdi araya,
Beyinleri yýkandý kýzlarýn, zehirlendiler, babaya düþman edildiler.
Ve her þey deðiþiverdi birden, akýllar raydan çýktý. Unutuldu yaþanan güzellikler, etrafý karanlýk sardý. Kadir-kýymet bilmediler, çok büyük nankörlük ettiler. “Kýrpýk” bile senin deðerini onlardan daha çok bilirdi Seni hiç üzmemiþ, mutsuz etmemiþti.

Oysa sen öyle çok hak ediyordun ki mutluluðu. Hayat doluydun, neþe kaynaðýydýn bir zamanlar, On parmaðýnda on hünerden daha fazlasý bile vardý; Þiirler yazardýn, þarkýlar, türküler söylerdin, saz çalardýn. Bizi eðlendirir ailemize mutluluk verirdin. Öyle içli bir sesin ve tarzýn vardý ki ast solistlere taþ çýkarýrdýn, Herkesi kendine hayran eder, bize de onur verirdin. Seninle, ne kadar da güzeldi o günler Þerife.

Antalya’da yeðenlerinin niþan ve düðünlerinde; Sahneye çýkmýþ herkesi coþturmuþtun sesin ve hareketlerinle Eðer müziði seçmiþ olsaydýn kesin zirveye yükselirdin. Öyle içten okumuþtun ki þarkýlarýný, “Tanrý seni korusun, kem gözlerden saklasýn, aðartmasýn saçýný geçecek uzun yýllar” sözleri aðlatmýþtý herkesi. Bana göre sen göze geldin Þerife… Nazar deðmiþ olmalý sana..

Her Ankara’ya gidiþimde; Benim sevdiðim yemekleri yapar, Taaa Batýkent’ten Abidinpaþa’ya taþýrdýn. Ispanaklý Ekmek, Kürt Sarmasý, Lahana Dolmasý, Ekþili Köfte, Ýçli Köfte, Ýþkembe Çorbasý, Paça ve daha neler neler… Ütülmüþ ayak, bulur, paça piþirirdin benim için. Bir defasýnda Mumbar Dolmasý bile yapmýþtýn. Çok becerikliydin, öyle güzel olurdu ki yemeklerin Ýçine tüm sevgini katarak piþirirdin.

Sende kaldýðým günler ayrý bir mutluluk olurdu bizim için Geç saatlere kadar býkmadan sohbet ederdik, Yine de doyamazdýk birbirimize. Fýrsat buldukça seni ziyarete giderdim Didim’e. Orasý ayrý bir güzeldi, senin çok mutluluk duyduðun bir yerdi. Kýrpýk sana çok iyi arkadaþlýk ederdi. Bakýmýnla, sevginle onu uzun yaþattýn, Gidince de uzun süre bunalýmda kaldýn.

Çocuklarýný merak etme, gözün arkada kalmasýn Ýkisi de iyi, hatta iyinin de iyisi Þerife, Sen gidince Arzu, Altuð’un anneliðini üstlendi. Týpký annem gidince benim ablamý onun yerine koyduðum gibi. Allah nazardan esirgesin, öyle güzel anlaþýyorlar ki !.. Altuð sanatçý ruhu kazandý, iyi bir saz üstadý oldu. Batýkent ADD’ de hocalarýnýn gözdesi Arzu’yu biliyorsun týpký býraktýðýn gibi, baþarýlý ve mutlu.

Evet Þerife, gitmek için çok acele ettin, Sýraný beklemeden bir anda çekip gittin Evet kadere boyun eðdin ama, hiç olmazsa biraz direnmeliydin.
Ah Þerife Ah, yaktýn kavurdun içimi.. Seni ne kadar sevdiðimi bilirsin. Ne kadar da çok özlediðimi… Doðanýn kanunu bu. Kesinlikle bir gün buluþacaðýz. Hazýrým, sýramý bekliyorum, ama senin gibi acele etmiyorum Ýnþallah þiirimi beðenirsin. Yanaklarýndan öperim.

21 Eylül 2019 / Antalya

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.