MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

VENİ...VİDİ...VİCİ...
NENA

VENİ...VİDİ...VİCİ...





Bu sabah çok güzel bir güne uyanýyorum. Eðer bir gazete edütörü olsaydým “ Viyana alýndý “ manþetini verirdim sanýrým. Nitekim evet Viyana bu kez alýndý. Dilerseniz hatýrlatayým sizlere . Viyana Kuþatmasý, 27 Eylül-16 Ekim 1529 tarihlerinde Avusturya Arþidüklüðü’nün baþkenti Viyana’nýn Kanuni Sultan Süleyman komutasýndaki Osmanlý ordusu tarafýndan kuþatýlmasýdýr. Baþarýsýz olan kuþatma sonucunda kale alýnamamýþ ve Osmanlý ordusu Ýstanbul’a geri dönmüþtür.
Bu kez dönmedik iþte … Sonuna kadar buradayýz hatta buralar yetmedi bize Basel ‘ e gidiyoruz dedik ve devam ediyoruz o ‘ çýlgýn Türklerle ‘ …

Ne garip deðil mi bir 90 ‘ dakika neler yaþadýk milletçe. Tek yürek deyimi gerçekleþti iþte. Hiç umut yoktu oysa belki olur belki olmaz denildi. Dünyanýn tüm futbol otoriteleri bile bize oynamazken biz dedik ki oynanýr bize . Ýnce ama etkili bir Osmanlý tokadýný attýk istemeyenlere ve bu kez dönen biz deðildik evimize. Oysa hasta adamdýk ya biz nasýl 120’ dakika ayakta kalmayý baþardýk ? Hayretteler evet bence hayretteler. “ Hasta adamlar buysa iþimiz var Avrupa “ dediklerini duyabiliyorum.

Ýhtiyacýmýz vardý buna milletçe unutmamamýz gerekir bu inancýn zaferidir. Ýnanmak baþarmanýn yarýsý deðil midir dostlar. Biz inandýk , ben inandým ve baþardýk iþte. Karþý takým oyuncularýndan birinin yaptýðý açýklamayý hatýrlýyorum da aynen þöyle demiþti “ biz öyle bir takýmýz ki ayný anda nefes alýp ayný anda veriyoruz bu sebeple kazanmamýz kaçýnýlmaz . “ Ben içimden cevap olarak þöyle seslenmiþtim o dakika “ biz öyle bir milletiz ki bir ölür bin doðarýz yazýlmasý gereken destansa onu da yazarýz evelallah. “ Ne özgüven varmýþ bende de …Ýþin þakasý elbette ben ruhumuza güvendim. Bakar mýsýnýz seyirci sayýmýz bile üçte biriyken onlarýn öyle bir nefes öyle bir soluk vardý ki tam bir kuþatma bu dedim. Tadýný çýkar Türkiye bu zafer senin.
Kanuni Sultan Süleyman demiþ ki “ her sanatýn bir üstadý , her daðýn bir Ferhat ‘ ý vardýr. Futbol sanatsa sizler sanatçýsýnýz Milliler , Avrupa dað ise her biriniz Ferhatsýnýz tebrikler.

Gariptir neredeyse hiçbiri sanatýný konuþturacak alanda deðillerdi.
En güzeli de hani her þey bitti artýk dediðinde bir de baktým çimlerde yatan oyuncularýmýza ötekiler " hadi kalk koþ" dediler bu bence kanýmýzýn son damlasýna kadardý iþte. Kanýmýzýn son damlasý son saniye de bir aktý gözlerden yaþ boþaldý sanki.
Ýþte bu bence Veni… Vidi … Vici…yani GELDÝM … GÖRDÜM… YENDÝM...

Artýk vaktidir dostlar Atamýzýn dediði gibi TÜRK ÖÐÜN , ÇALIÞ , GÜVEN…

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.