MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

bursa nutku
ezop

bursa nutku



"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunlarýn gereðine, doðruluðuna herkesten çok inanmýþtýr. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiþtir. Bunlarý güçsüz düþürecek en küçük ya da en büyük bir kýpýrtý ve bir davranýþ duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardýr, jandarmasý vardýr, ordusu vardýr, adalet örgütü vardýr" demeyecektir. Elle, taþla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapýtýný koruyacaktýr.

Polis gelecek, asýl suçlularý býrakýp, suçlu diye onu yakalayacaktýr. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi deðildir" diye düþünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktýr. Mahkeme onu yargýlayacaktýr. Yine düþünecek; ’Demek adliyeyi ýslah etmek, rejime göre düzenlemek lazým.’ diyecek.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karþý çýkýþlarda bulunmakla birlikte bana, baþbakana ve meclise telgraflar yaðdýrýp, haksýz ve suçsuz olduðu için salýverilmesine çalýþýlmasýný, kayrýlmasýný istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereðini yaptým. Araya giriþimde ve eylemimde haklýyým. Eðer buraya haksýz olarak gelmiþsem, bu haksýzlýðý ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

Ýþte benim anladýðým Türk Genci ve Türk Gençliði!
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.