MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Cennet ve Cehennem
Gürsel Pal

Cennet ve Cehennem



Günün ilk ýþýklarý vururken yüreðimin tenhasýna, bir teslim oluþ hükümdarlýðý vardý odam da. Ne kadar çok þey kazanmýþtý hayatým ve ne kadar çok yitirilmiþliðim vardý, kalmamýþtý elimde ve yüreðimde bir anlam. Bu kadar kalabalýðýn içinde, normal bir þey mi yalnýz hissede bilmek?
Senelerin ardýndan kalanýn bu mu olmasý gerekiyor du? Soruyorum hep kendime. Nedenleri, niçinleri. Acabalarý. Mümkün olan mümkünsüzlük mü? Elbet deðil di! Mümkünleri, mümkünsüz hale getirebilmekte insanýn elinde deðil midir? Mümkünsüzlükleri bile aþabilirken Ýnsan. Her Ýnsanýn tercihleri belirliyor hayatýný diðer etkenler kadar. Çoðumuz, istediðimiz yerde hissetmiyoruz kendimizi. Hep bir þeylerin umudu, hayaliyle yaþamaya devam ediyoruz. Hayatýn rutini bu netice de. Doyumsuzdur Ýnsan oðlu. Elinde olanla yetinmeyecektir. Duygusal olarak ve maddesel olarak. Hep bir fazlasý olsun diye çabalar durur. Oysa bir tabak yemek, bir yudum su, yüreðine giren ve var olan sevgi mutluluða yeterli deðil midir?
Neden bu kadar mutsuz yaþýyoruz bu hayatý? Neden sadece bakýyoruz hayatý da, göremiyoruz acaba? Neden bu doyumsuzluk? Hastaneler, Mezarlýklar bu kadar Ýnsanla doluyken. Nefes alabildiðin her gün sana sunulmuþ bir hediyedir Tanrý dan. Gözünü açtýðýn her günde bir anlam var aslýnda. Yanýndan yürüyüp geçtiðin bir çok þeye kör olmuþsan, Aldýðýn her nefesin deðerini bilemiyorsan ve sana sunulan bir çok nimetin farkýnda deðilsen,
Tanrý sana daha ne yapsýn ki?
Bütün Kitaplar da sevgi der. Sevginin kutsallýðý hiç bir þeyle deðiþe bilinir mi? Bir Ýnsan, bir Ýnsan ý seve biliyorsa eðer Cennet i aramaya gerek yoktur ki! Sevginin olduðu her yer sana Cennet. Ýyilik der kutsal kitaplar. Ýyi olun ve dürüst olun. Ýyiliðin hüküm sürdüðü her yerdedir Cennet. Ýnsanlarýn bir birine karþýlýksýzca yardým ettiði yerdedir Cennet. Savaþýn olmadýðý, kanýn akmadýðý, kimsenin açlýktan ölmediði her yerdedir Cennet. Cennet uzakta deðil aslýnda,
Cennet senin sevgi ve iyilik dolu yüreðindedir. Cennet senin Dünya ya sevgi ile iyilikle dolu bakýþýnda saklýdýr.
Her Ýnsan üzerine düþeni yapa bilseydi aslýnda, bu Dünya Cennetti. Bu Dünyayý Cehenneme çevirendir Ýnsan oðlu. Cehenneme çevirdiði Dünya da, Cenneti arayan da Ýnsandýr. Cennet i, Cehennemi ebediyette aramana gerek yok ki! Senin yaþamýnýn hükümdarlýðýn da Cennet ve Cehennem. Sen iyiysen, bir artý olur Cennete yaþam. Senin gibi iyiler çoðaldýkça bütün Dünya Cennettir. Kötüler çoðaldýkca da Cehenneme dönecektir Dünya.
Günün ilk ýþýklarý vururken yüreðimin tenhasýna, bir teslim oluþ hükümdarlýðý vardý odam da. Ne kadar çok þey kazanmýþtý hayatým ve ne kadar çok yitirilmiþliðim vardý. Cenneti de gördüm, Cehennemi de. Iþýðý da gördüm, karanlýðý da. Gördüm. Duydum. Tattým. Yaþadým. Yaþamaya devam ediyorum. Görmenin farkýyla, duymanýn, dokunmanýn, tatmanýn farkýyla. Her gün bir þey daha öðrenerek. Öðrenmeye çalýþarak. Aydýnlýk benim aydýnlýðým, Karanlýðýn da benim karanlýðým olduðu kadar.
Dünya nýn Cennet olmasýný diliyorum. Ýyiliklerinizin çok olmasýný. Güzelliklerinizin çoðalmasýný diliyorum her gün. Günün ilk ýþýklarýna Merhabam var. Karanlýða EyvALLAHýmýn olduðu kadar.
Ýçinizde ki Cennetinizin, dýþarý çýkmasýný diliyorum.
Sevgi ve Saygýlarýmla.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.