MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Acılara Katlanmamız Cesaretimizi Artırır
Cahit KARAÇ

Acılara Katlanmamız Cesaretimizi Artırır


Acýlara katlanmamýz, cesaretimizi artýrýr. Yaþama sevincimizi çoðaltýr.
Çünkü yaþadýðýmýz hayat, birçok engel ve tuzaklarla doludur. Hepsini engellememiz elbette ki mümkün deðildir. Çünkü her aklýn, bir baþka akýl sahibiyle bir oyunu, kurulu bir tuzaðý mutlaka vardýr. Çünkü hayat böyle bir zemin üzerine kurulu, sürekli akýp giden bir þey. Onun için bize düþen görev, her düþüþten bir ders alýp tecrübe edinerek ayaða kalkýp, kaldýðýmýz yerden yeniden hayata baþlayýp yürüyüp gitmesini bilmemiz gerekir. Çünkü bizi yaratan Allah’ýn bizden isteði de bu. Onun için O, her düþüp kalkýþýmýzda bize bir hayat dersi verir.
Biz bu hayat derslerinden alýp çýkaracaðýmýz sonuçlara göre, önümüzdeki yaþayacaðýmýz zamaný daha doðru bir zeminde kullanýp, daha doðru bir istikamette giden bir yolun yolcusu olabilmemiz için aklýmýzýn erdiðince, edindiðimiz tecrübeler doðrultusunda daha doðru plan ve projelendirmeler yapýp yaþayamaya devam etmeliyiz. Þunu unutmayalým ki ayaðýmýza taþ deðip, diken batmadan gidilen yol, bize bir þeyler kazandýrsa da bizde kalýcý bir izi olmaz. Bize ders verip tecrübe kazandýrmaz.
Onun için yýlgýnlýk göstermeyip, yaþadýðýmýz hayatýn doðrularýný artýrýp yolumuza daha saðlýklý bir þekilde devam edebilmemiz için akýl ve yüreðimizin sesine daima kulak verip, cesaret göstermesini de bilip öðrenmeliyiz. Bu her zaman olacak bir þey deðil. Ama olmasý gerektiðinde de olmalý. Çünkü içinde yaþadýðýmýz dünyanýn azý akýl, çoðu cesaret üzerine kuruludur. Onun için akýl bilip öðrenmenin, kalp eylem yapmanýn merkezini oluþturur.
Çünkü cesaret insana ya görülmemiþ bir talih, ya da tarih yazdýrýr.
Her þeye katlanýp yaþamak bize ya koca bir hayat bahþeder. Ya da küçücük bir kabir. Elbette ki hepimizin ilk amacý öncelikle hayatta kalýp, yaþamak olmalý. Sonra yaþadýðýmýz hayattan ders alýp, doðrularýný artýrarak çoðaltmamýz gerekir. Çünkü hayat, hatalarýmýzdan alýnan dersler üzerine inþa edilir. Doðal olarak da insan hata yapmayýp, tuzaða düþmediðinde de güzel yaþayýp sevinip, mutlu olur.
Sevinç ve mutluluðunu paylaþtýðýnda da insan, insan olur.

10.01.2017
Cahit Karaç

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.