MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

DÜNYAMIZ VE FEZA
Atila yalçınkaya

DÜNYAMIZ VE FEZA


.
.

.Ýnsanoðlu Varlýk âlemine adým attýktan sonra, karnýný doyuracak birkaç lokma yiyeceðini temin etmenin ve baþýný sokabileceði bir barýnaðýn derdine düþmüþ, ardýndan gözlerini fezaya dikmiþ, içindeki merak onu neredeyse yiyip bitirmiþtir.
. Gözleri daima yukarýlara kaymýþ, zihninde binlerce acaba birikmiþ, milyon seneler geçmesine raðmen sorularýna ve merakýna cevap bulamamýþtýr. Ýnsanoðlu tekâmül ettikçe arayýþlara giriþmiþ avcýlýktan toplayýcýlýða yükselmiþ, ateþi bulup deðerlendirmesiyle birlikte avcýlýktan ve tarýmdan elde ettiði nimetleri piþirip yemeye baþlamýþ bunun üzerine düþünme ve tefekkür kabiliyeti artmýþtýr.
.Ýnsanoðlu bir merak anaforuna girerek, Kimi zaman Dünya yuvarlaktýr deyip hayatýndan olmuþ, kimi zaman kuþ tüyü ve kanatlarýndan yaptýðý aletle uçmaya çalýþmýþ, kimi zaman fezayý seyretmekten gözlerini kör etmiþtir.
Ýlahi ferman ile birlikte insanoðlu eþyanýn adýna vakýf olmuþ. Rabbimiz insanýn gözünün gördüðü ve ihtiyaç duyduðu her þeyin ismini Elçileri vasýtasý ile insana talim ettirmiþtir. Ýnsani tekâmül mükemmelliðe ulaþýp Rabbimizin elçileri vasýtasý ile gönderdiði ve bildirdiði ilahi fermanlar incelenip tefsir edildikçe Kainatýn insan aklýna sýðmayacak devasa bir büyüklükte ve sonsuz sayýlabilecek biz boyutta olduðu öðrenilmeye baþlanmýþtýr.Baþta Peygamberler olmak üzere Alemi temaþa etmek ve sýrlarýna vakýf olup insanlara bildirmek öncelikler arasýnda yer almýþtýr.
.Çeþitli Ýslam bilginlerinin birçok kaynaktan elde ettikleri uzay ile ilgili bilgileri okuduðumuzda Rabbimizin Büyüklüðünü bir kez daha müþahede ediyoruz ve tabir caizse hafýzamýzýn alamayacaðý bir acziyete düþüyoruz.
.Ýslam âlimlerinden Ýbrahim Hakký hazretlerinin Cennet, Cehennem, Kâinat ve Uzay hakkýndaki tespitleri eþsizdir. Daha önceden MARÝFETNAME den aldýðým notlarda;
.Yedi kat semanýn üzerinde Yüksek Cennetler bulunmakta, Cennetlerin altýnda 70 bin perde, bunun altýnda karanlýktan ibaret 70 bin perde daha, Bu perdelerin altýnda çeþitli melekler, Bu meleklerin altýnda 4 adet deniz bulunmakta, bu denizler Kýzgýn Ateþli Deniz, Rakký Manþur Denizi Kumkan denizi ve hayvan denizi bulunmaktadýr. Bunlar Allah’ýn hazineleridir. Tüm bunlarýn altýnda 7 adet gök mevcuttur,
.Kýsaca anlatmak gerekirse, yukarýdan yeryüzüne doðru 7.Kat göðün ismi; ARÝBAN dýr, bu göklerin her birisinin bir özelliði vardýr elbette, bu gök parlak nurdandýr. Bu kýsýmda erkek yüzlü melekler vardýr.
6.Kat göðün ismi RUKKA dýr, Lü’lü den yaratýlmýþtýr. Buradaki Melekler de genç erkek suretindedir.
5.kat göðün ismi DÝNKA dýr. Kýrmýzý altýndan yaratýlmýþtýr. Melekleri Huri suretindedirler.
4.kat göðün ismi, ERKULUN dur, Beyaz gümüþtendir. Melekleri Süvari Þeklindedirler.
3.Kat göðün adý MAUN dur Sarý Yakuttan yaratýlmýþtýr. Mukimleri Kartal Suretindedirler.
2.Kat göðün ismi, KADYUM dur Melekleri deve suretindedir.
1.kat göðün adý BERKÝA DIR Yeþil zebercettendir Melekleri inek suretindedirler.
Saydýðýmýz Göklerin her birisi bir alem, devasa bir dünya hükmündedir. Her semanýn birbirinden uzaklýðý, 500 yýl mesafe uzunluðundadýr. Cenabý Allah Dünya semasýna bitiþik Su denizi yaratmýþtýr.

Cenâb-ý Allah MÜLK Surei Celilesinde þöyle buyuruyor:

’Yedi göðü birbiriyle tam bir uygunluk içinde yaratan O’dur. Rahmân’ýn yaratýþýnda hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun? Sonra gözünü tekrar tekrar çevir de bak; (kusur arayan) göz aradýðýný bulamadan bitkin olarak sana dönecektir.’ (Mülk Suresi, 67/3-4.
.

Fezaya çýkan insan bu kez yeryüzünün sýrlarýna ve güzelliðine vakýf olup resmetmiþ ve biz insanlarýn görümüne sunmuþlardýr.

Atila Yalçýnkaya Diyarbakýr 2019
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.