Huzurlu, mutlu, kaygýsýz günleri anlatýr bilgeler Eskiden dünyada sadece barýþ hâkimdi, derler. Kavgalar, savaþlar çýkar, Ýnsanoðlunun arttýkça hýrsý… Dünya emekçilerinin tanrýsý Barýþ aþýðý Demirci Topal Hefaystos, O güne deðin hiç yapmaz ama savaþ silahlarý Kýramayýp Tanrýça Tetis’i Üstünü barýþçýl resimlerle süslediði, Aþký benzersiz aþkla nakþettiði, Kalkanlarý dövmeye baþlar iþliðinde! Tolstoy’un “Harp ve Sulh” eserine öykünürcesine Tezatlarý iþler asýrlar öncesinden…
Asil ancak halkýyla bütünleþen halktan bir prenstir Hektor. Barýþ çeþmesinden bir yudum su içemeden Veda eder hayata! Anasý Hekabe acýyla haykýrýr, Yerler gökler inler, Ýda daðlarý titrer Hekabe’nin acý yüklü feryadýyla…
Apollon ile Afrodit pek öfkelenirler, Afrodit merhem sürer Hektor’un kanlý yaralarýna… Gölgeler Hektor’un hüzünlü bakýþlarýný Afrodit’in gür ve uzun kirpikleri…
Paris de kýskanýr Apollon’u, Kýzýl saçlý, dolgun dudaklý, güzeller güzeli Afrodit, Belki de en çok sevilen ve en çok kýskanýlandýr. Altýn kalpli tanrýça kurtaramaz mert adamý… Sepya çiçekleri gibi siyah-beyazdýr bütün anýlar artýk Mevsimlerden birine zamanýn sayrýlýðý bulaþýnca Çentik atýlýr tarihe…
Ah Troyalýlar ah nasýl kýydýnýz ona? Ýþte o günden beri ilkbahar çiçekleri sepyadýr, Kýrmýzýya küsmüþtür Kaz daðlarý!
HARÝKA UFUK Sosyal Medyada Paylaşın:
harikaufuk Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.