MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Gazeteci
degirmenci

Gazeteci



Halis niyetli Gazeticiler ve kýrk fikirlere

Her fikirden farklý farklý yaþam biçimlerinin bulunduðu milletlerin toplumlarla birlikte nefes alýp verdiðimiz cihanda,ilk insan ve Peyðamber Hz.Adem a.s.dan günümüze ihtiyacýn hasýl olduðu durumlara göre yeni mesleklere eðitim çerçevesinde sahip olunur.

Bir çoðumuz iþimizi severek helâl bir rýzk yada bir hobi,(gerçekten hobi yapanlarda iþlerini düzgün yaparlar.) bir çoðumuz sadece iþ olsun kese dolsun akþam eve boþ gitmiyeyim rýzkýmý bu yolda temin ediyim gayesi ile farklý dallarda seçimler yaparýz.

Gazetecilikte bunlardan birisi.Her mesleðin iyi sonuç veren kötü sonuç veren çalýþanlarý olduðu gibi bu mesleðinde gerçekten iþine aþýk olanlarý ve iþ olsun babýmdan iþine suni aþýklar mevcuttur.

Kiþinin karekteri mesleði ile bir bütün olmalý. Yaptýðýnýz her iþte Hak’ýn ön planda olduðunu vurgulamalýsýnýz.

Hiç bir iþ emeksiz zuhur etmez vucut bulmaz.
Madem bunun farkýndayýz emeðimizde hile,yalan baþkasýna zarar verecek emin olunmayan haberlerden varsayýmla kiþisel görüþlerle ön yarðýda bulunup yarðýdan önce kiþileri toplumlumlarý milletleri daraðacýna çekip manþetten sergilemeyelim.

Gazeteci’lik Hakim’lik Avukat’lýk bunlar kolay kolay yapýlabilecek görevler deðildir.

Nedenmi..? Bir gazeteci patronu ile ayný fikirlere sahip olmadan birlikte çalýþýyorsa alýn teri ile toparladýðý bilgiler fotoðraflar patronu tarafýndan baþka bir düþünceye satýlýp geçer ve haber tamamen farklý lanse edilebilir. Bu gazeteci halan o patronla çalýþmaya devam ediyorsa vebalini bizim tartýþmamýza gerek yok."Vicdan en güzel terazir." Patronla muhabir ayný fikirdelerse doðru olsun yanlýþ olsun zaten baþtan birbirlerini kabul ederek sözleþmeye imza atýlmýþ haber her ne yöne lanse edilmek istense bir sessizlik ve uyum vardýr.Sevap günah ortak vesselam.

Nedenmi..? Hakim’siniz önünüze gelen vakayý görgü tanýklarýna ve para karþýlý tutulmuþ bir avukata karþý yarðýlýyor mahkum ediyor yada beratýný veriyorsunuz. Bu konuyu uzun uzadýya yazmamýza icap duymuyorum.Nedenmi..? " Bir çok berat alan suçlu,bir çok hüküm giyen suçsuz." Ýþittiðimiz ve bizzat þahit olduklarýmýz olmuþtur.

Nedenmi..? Avukat... Halis niyetlileri tenzih ederim . Para için haksýzlýðý perde arkasýnda neler olduðunu görmeden kiþilerden iþittiklerine göre savunanlarý izaha hacet duymuyorum.

Pardon konu Gazetecilerimizdi; Hakikaten çok çok zor bir meslek bu daldaki görevlilerimize sabýrlar niyaz ediyorum.Halis niyetlilere baþarýlar diliyor, niyeti bozuk gündeme ve patrona göre çifte telli oynayanlara Rabbimden mesleklerinin ne kadar önem arz ettiðinin bilincinde olmalarýný vicdan sahibi kalplere sahip olmalarýný niyaz ediyorum.

Not; Mesleðinin erbabý dürüst her caný tenzih ederim.

Gazeteci

Varsa iyi hazýrlanmýþ bir masa
Önemli deðil benim için kural,yasa
Bakmam mazlumdan akan yaþa
Çünkü ben objektif deðilim efendim.

Fikir çatýþmamýz var onu yazamam
Yanlýþta olsa çizðimdekine kýzamam
Patlamýyor flaþ batarime kýyamam
Çünkü ben objektif deðilim efendim.

Yal’dan olsa gerek kelime kökü yalakayým
Ver bir teneke yal senide manþete atayým
Hak’ký yazarsam uykuya nasýl dalayým
Çünkü ben objektif deðilim efendim.

Cinci bir hoca bulun bana bi okusun
Kurþun geçirmez çelik yelek dokusun
Ýþime geleni yazar gelmeyeni çizerim
Çünkü ben objektif deðilim efendim.

Abdil’im matba’da sonsüre ne hacet
Gelmeden O’gün kopmadan kýyamet
Saksý düþerse baþýma yazarým elbet
Çünkü ben objektif deðilim efendim.

Abdil’im dünya için kalemimi satamam
Beþer’e hukuk-u takas yapamam
Baþýmý yastýða huzurla koyamam
Çünkü ben objektif’im efendim


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.