MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Yazmak


Ahmet Dost, yazmak bir tutkudur, yazmak düþünce birikiminin, ideolojinin felsefesinde yatan ve kiþiyi dürtüleyen, onu motive eden, iradesini yönlendiren bir ifade biçimidir.

Yazmak, sevdaya tutulmaktýr, poyrazýn karaya, alizenin kýyýlara vuruþu gibidir, yazdýkça kendime sakladýðým sýrlarýmý bile ifþa eden bir sanat türküsüdür içimde söylediðim.

Yazmak, halden anlamayan topluma karþý bir baþ kaldýrý, asi bir direnme þeklidir uyuyan bireyleri uyandýrmak için.

Yazmak, aradýðýn kendini bulmaktýr, insanýn/ kiþinin kendisiyle dertleþerek bir bilanço ortaya koyma ve bu bilançonun negatif ve pozitif yanlarýný kendi kendine anlatma çaðrýsýdýr.

Yazmak, aradýðýn kiþiliðini, karekterini, alýþkanlýklarýný, zaaflarýný toparlayarak kendi zaaflarýna gerekli enjektörü vererek bir saðaltým yapma sanatýdýr.

Yazmak, güneþi yere, bulutlarý yaðmura, duygularý lirizme, buðdayý ekmeðe, sevgiyi sýfata dönüþtürme ve beyinde saklanýlan gerçeði açýða vurma sanatýr.

Ben de yazýyorum elimden geldiði kadar, dilimin döndüðü, kelamýmýn yettiði kadar. Ve bu aþkla yaþýyorum. Çünkü, yazmak, öðrenme sanatýnýn en didaktik, otonom ve edebi bir biçimidir.

Çok çeþitli türleri olmasýna raðmen; ben makale, deneme, aný ve gözlem yazýlarý yazmaya çalýþýyorum.

Bu da benim, kendim ifade etme þeklim olsa gerek.

h. h. arslan - 20.09.2018
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.