MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MUHATABINA İYİ NİYETLE UYARI!
Hüma Efkan

MUHATABINA İYİ NİYETLE UYARI!


XXX bey, öncelikle yaptýðým eleþtirinin sizin kiþiliðinizle alakasý olmadýðýný, daha ziyade yazdýklarýnýza olduðunu söylemek isterim.

Belki bu söylediklerime alýnganlýk gösterecek, ya da kýzacaksýnýz! Ne var ki, size ve kendime iyilik yapma adýna söylemem gerektiði inancýndayým. literatürde bir söylem vardýr; “Göstereni yok ise, altýnýn hiçbir deðeri yoktur!” Ve ya , “Bilmemek ayýp deðil, öðrenmek ayýptýr!”

Bundan kastým þu; Þiir adý altýnda yaptýðýnýz paylaþýmý okuyor, dönüp bir de yapýlan yorumlarý okuyorum. Sonra bir þaþkýnlýk ve sonrasýnda tebessüm beliriyor dudaklarýmda. Nedenine gelince, yine baþka bir söylemle ifade edeyim; “tevazu göstererek birine yapýlan iltifat edileni deðil edeni küçük düþürür!” Bu yüzden ne tevazu gösterecek, ne de iltifat edeceðim! Sizin yararýnýza direk doðrularý söyleyeceðim ki, bu vesileyle siz de doðrularý yazabilesiniz.

Böylece birinci dörtlüðünüzle baþlamak istiyorum. Hece þiirdir desem, edebiyat kurallarýna göre hece yok! Kafiye desem kafiye yok! Ayak desem ayak yok, uyak desem uyak yok!

Hece;
12
11
10
11
Kafiyeise;
A
B
C
D

Hece;
10
12
10
12
Kafiye;
A
B
C
D

Hece;
10
10
10
11
Kafiye
A
B
B
C

Hece;
10
11
13
11
Kafiye;
A
B
C
D

Þimdi sizden istirhamým þu; Bunca zamandýr Edebiyat sayfasýnda paylaþýlan þiirleri okuyorsunuz. Ama okurken lütfen inceleyin.

Edebiyat yazým kurallarýný detaylý bir þekilde çokça kitaplar vardýr. O kitaplarý alýp okumanýz.

En azýndan Lise edebiyat kitabýný dahi okumuþ olsanýz daha düzgün yazacaðýnýza inanýyorum

Hiçbirine ulaþma imkanýnýz yok diyelim. Ama elinizin altýnda bir internet vardýr ki, öðrenmek isteyene bir deryadýr. Lütfen internete bakýn hiçolmazsa!

yan 12 A
ban 11 A
yar 10 B
ümit 11 C

arý 10 A
yan 12 B
arý 10 C
misal 11D

labirent 10 A
gül10 B
öl 10 B
artýk 11C

ümit 10 A
söz 11 B
gün 13 C
misal 11 D

16 . 4 . 2017 – 261

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.