“de! öte lafýn beri baþý; ben hinci netçen elim ayam dolaþdý gý viriii ben neytçeðdim çocuk avlýdan çýkasýya goca gapýyý çekesiya þýrkýldak düþesiya bekledim damýn ucunda yaðsýz gullabýn sesini duysam da ý-ýh.. narasýn bi türlü ðeri dönemedim, aya(ðý)m gatliken girmedi Ýçellere ay bacým! dönüp bakamadým.. bakmalara gýyamadýðým dönsem hemen garþýmda yavýklým gözeller gözeli Ismayýlým!
adam taha hala hanayda üst ayakda sorutmuþ galmýþ “içeri buyur Ismayýl aga” dedim adam sapýttý ya ben de kendi kendime þaþdým töbeler töbossun ne “agasý” be “eþen eþþeg gafasý” adamcaz höyle geþdi ben eftikledim galdým hanayda “biri týðlamasýn” deye geldi aklýma isdeyen týðlasýn, keyfimin aþa abýlasý deðiller ya! gördüðüne-görceðine gayýl ossun mehi de “görsüüün” caný sað ossun”
“onunan ayný evde olmak hemi de bi baþýma bu nassý iþ gý, þaþ valla el ne demez adama “gapýyý üstlerine gapatmýþlar da gudurdun mu gudurasýca” sefam tarafý desinner valla ömürde bi gönüm muradýna ermiþ ne var bunda Ismayýlým da muradýný alsýn gýsganannar çatlasýn”
“-nerdesin sen bunca fakýt hiç aklýna gelmedi mi.. senin derdin ne çalýmýn kime ülen Ismayýýýll! ! ! ! ! hadi beni geç dee anayýn ðözleri açýk getti bee!
yazýklar osun sana! kaçlar tefa gördükçene sarýldý bana sarýldý sarýldý aðýt etdi gadýn halýcý ðýzlar Ismayýl Türküsü dedi herkes el-erdiði gibi belledi cümle alemi a(ð)lattýn “senni türküler” yakmayan mý galdý; “benim uçun yanmayan” mý
“gar eridi su yürüdü dallara çiðdem çiçek dal bezendi yapraða cemre düþtü, hava suya topraða gel de baharým gelsin gel de güleyin Ismayýll” … “yýllar sonra bir gadýn ana oldu sevdalýlar niþanlýlar gavuþtu hasret bitti ellere düðün oldu gel de bayramým olsun gel de öleyin Ismayýl” deye deye
sen hiþ böyle hasiret duydun mu len hiþ bu hasireti hak etdin mi senn! Alla(h)p senin belaný versin gel de bahar göreyin gel de bayram edeyin gel de öleyin Ismayýl ..
buy muydu sevmek, bu mu hasiret çekmek hinci nerden çýkdý bu gelmek gelmeden gedesice gelmeye gomaya yermeyesice …. Ismayýl..
Sosyal Medyada Paylaşın:
İbrahim Çelikli. Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.