MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

^^ RAMAZAN ^^


...

Bu Ramazan her Ramazan’dan farklý olmalý benim için..

Neden mi ?

Nasýl ki, her Namazý son Namaz gibi kýlmam tavsiye edilmiþse, Ramazan’ýda bir daha eriþemeyecekmiþim gibi ihya etmeye çalýþmalýyým..
Ramazan eðlence ayý deðil, yeme içme ayý deðil, uykuya ram olma ayý deðil!
Bu ay adanma ayýdýr!
Bu ay tazelenme, bu ay yenilenme, 11 ay boyunca kirlenen, yorulan bedeni ve ruhu resetleme ayýdýr..Bu ay yeme içme ayý deðil, yenilenme ayýdýr..

O halde ben bu Ramazan yeni bir baþlangýç yapmalýyým. Yeni bir “ben”e baþlangýç, daha kaliteli bir insan, daha kaliteli bir Müslüman olmaya baþlangýç yapmalý kýsaca farklý olmalý, olmalýyým bu Ramazan..
Yapamadýklarýmý, erteleyip durduklarýmý bu Ramazan hayata geçirmeli, daha kaliteli bir kul olmalýyým..

Namaza baþlayamýyorsam, tesettüre giremiyorsam, gýybeti, yalaný terk edemiyorsam, Ramazan tam bana göre biçilmiþ kaftan!!
Bir yerden baþlayacaksam þayet, bu Ramazan bir baþlangýç olmalý benim için..Sadece orucu deðil, kendimi de tutmalýyým..
Aç kalarak açlarýn halini anladýðým gibi, açlarýn elinden de tutmalý, ALLAH için vermeyi öðrenmeliyim..
Belirtilen fitre miktarýnýn ne kadar üstüne çýkabilirim diye yarýþmalýyým kendimle..

Sadece midem deðil, gözlerim de oruç tutmalý..Sokaða daha az çýkmalý, alýþveriþ merkezlerinden mümkün olduðunca uzak durmalýyým..
Diziler, klipler ahlaksýz görüntüler çýkmalý hayatýmdan..

11 ay küstürdüðüm KUR’AN-IMI yeniden elime almalý, yüreðime koymalýyým..Her AYET bana iniyormuþ gibi, her müjde banaymýþ, her ikaz bana yapýlmýþ gibi okumalýyým..Bitirmek için deðil, anlamak için okumalýyým !!..

Heyecanýný kaybetmiþ, cýlýzlaþmýþ DUÂ ’larýmý güçlendirerek, yeniden kuþanmalý, DUÂ ’larýmla hayat bulmalýyým..Suriye’de, Mýsýr’da, Arakan’da, Doðu Türkistan’da  ve dünyanýn her yerinde sadece Müslüman olduðu için öldürülen, zulüm gören kardeþlerimi de unutmamalýyým..

Ne için yaratýldýðýmý, ne adýna yaþamam gerektiðini, davamýn, amacýmýn ne olduðunu daha iyi anlamalý, fark etmeliyim bu Ramazan..
Bir Ýbrahim(a.s) edasýyla, kalbimde büyüttüðüm bütün putlarý yýkmalýyým..

Her zaman hoþ gelmiþti Ramazan deðil mi ve Önemli olan benim Ramazaný nasýl karþýladýðýmdý..Bu Ramazan yine hoþ gelirken, ben de onu hoþ karþýlamalý, hoþnut olarak uðurlamalýyým..

Ben orucu tutarken, oruçta beni tutmalý. Nefsime, bir savaþ açmalýyým bu Ramazan!!

Ama kazanan mutlaka ben olmalýyým Mutlaka!Çünkü dünya üç günlük; Dün’ü, yarýn’ý yok hiç olmadý olmayacaktýr da O halde dünya bir günlüktür o da sadece bu günlük kýymetini bilelim ??..

Evveli RAHMET; Ortasý MAÐFÝRET ve sonu CEHENNEMDEN KURTULMA Ayý olan MÜBÂREK RAMAZAN Ayýnýn Faziletini Yüreklerimizde Hissedebilme; Yaþadýðýmýz Kutlu Ay’ý, Kutlu günleri Ömrümüzün son Ay’ý ve son günleri belki de Son RAMAZAN’I olarak; Gerekli Deðiþim ve Dönüþüm Kriterlerini Hayatýmýza Tatbik edebilme Dileði ve DUÂ ’sý ile Kardeþlerim ..

Günümüz HAYIRLI CUMAMIZ MÜBÂREK ve Gönülden Göklere ulaþtýrdýðýmýz Tüm DUÂ ’larýmýz Kabul Olsun ÝNÞA’ALLAH ..

...



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.