İnsanları ikna edemezsen akıllarını karıştır. Harry S. Truman [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Suriyeli Kitabı - Suriyeli Kitapları

Suriyeli konu başlığında toplam 19 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Suriyeli kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Bekir Öztürk

Altaylı

Siz hiç ülkesi işgal altında diye başka ülkelere sığınan bir Türk gördünüz mü? Göremezsiniz...   Peki öz annesini ve bacısını 6 çocuklu bir kadının üstüne ikinci ve üçüncü eş olarak kuma gönderdiğini duydunuz mu? Duyamazsınız!   Ama kendi ülkelerinde ki savaştan kaçıp bizim ülkemizdeki Fetöcü kalkışmada “gazi” olduğu için Türk Vatandaşlığı ile ödüllendirilen Suriyele..»»
Ali Osman Taşlıca

Yalın Yayıncılık

Bu kitap, Suriyeli mültecilerin, 2011 yılında ülkemizde başlayan mücadelelerini, onlar hakkında yanlış bilinen bir çok doğruyu bir proje döngüsü içerisinde anlatmayı hedefliyor. Çalışmada Suriyelilerle ilgili genel bir durum tespitinden sonra, sahadan derlenen bir çok bilgi, yaşam hikayesi ve üç farklı yılı kapsayan farklı Suriyelilerin katıldıkları saha çalışmalarının sonucunda saptanan sorunl..»»
M. Murat Erdoğan

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Savaş ve savaşa bağlı krizlerde kamuoyu genelde büyük aktörler/güçler arasındaki mücadeleye ilgi gösterir. Savaşların gerçek mağdurları yani insanlar ve toplumların yaşadıkları ise sanki tali bir konuymuş gibi algılanır. Suriye’de 2011’den bu yana devam eden yakın tarihin en büyük insanlık dramında da durum çok farklı olmadı. Oysa Suriye’deki kirli savaşın kuşku yok ki en büyük kaybedenleri hayatl..»»
Mahmut Kaya

Hiperlink

Suriye’de 2011 yılından itibaren başlayan iç karışıklıklar ve çatışmalar, Türkiye’yi tarihinde görülmedik bir göç olgusuyla karşı karşıya bıraktı. Kitlesel göçler, Türkiye’de sosyal, siyasal, ekonomik, demografik ve kültürel alanda birçok değişikliğe yol açarken, yerli halkla mülteciler arasında farklı boyutlarda ilişkilerin gelişmesine de neden olmaktadır. Bu kitap, göç..»»
Hilal Barın

Kadim Yayınları

Entegrasyon kavramıyla medyada, kamuoyunda, akademik ve siyasi hayatta sıklıkla karşılaşılmasına rağmen Türkiye’de entegrasyon araştırmaları çok yeni bir alt disiplindir. Suriye’de yaşanan iç savaş, Suriyelilerin kitlesel olarak Türkiye’ye göçüne sebebiyet vermiş, onlara yardım saikiyle hareket eden Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ise bu süreçte Suriyelilerin entegrasyonuna yardım eden aktörlere dö..»»
Eren Alper Yılmaz

Ekin Basım Yayın

Birinci BölümKavramsal Açıdan Göçİkinci BölümUluslararası Hukuk Nezdinde Mültecilik Ve Sığınmacılık KavramlarıÜçüncü BölümGöç Kuramları Ve Uyum Teorileri Bağlamında Türkiye’deki Suriyelilerin Entegrasyon SüreçleriDördüncü BölümHukuki Düzenlemeler Çerçevesinde Aydın İlinde Yaşayan Suriyelilere Yönelik Bir Alan Araştırması»»
M. Murat Erdoğan

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Göç ve yerleşme, göçmenin geriye kalan hayatını kuşatabilecek, sonraki kuşakları, toplumsal varoluşun da her boyutunu etkileyen çok daha uzun soluklu, kendi karmaşık dinamiklerini geliştiren bir süreçtir. -Stephen Castles - Mark J. Miller Suriye’de 2011’de başlayan rejim karşıtı gösterilerin, taraflar arasında çatışmalara ve ardından halen devam edegelen bir iç savaşa dönüşmesi, dünyamızda y..»»
Hasan Şen

Hiperlink Yayınları

Suriye’de 2011 yılında başlayan yönetim karşıtı protestolar Suriye rejiminin protestoculara şiddetle karşılık vermesiyle iç savaşa dönüşmüştür. Bugüne kadar devam eden çatışmalar; 400 bin civarında insanın yaşamını yitirmesine, 6,5 milyona yakın kişinin de Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak gibi komşu ülkeler başta olmak üzere diğer ülkelere göç etmesine yol açmıştır. Türkiye, Suriye’de yaşanan iç kar..»»
Bilge Deniz Çatak

Siyasal Kitabevi

Bu kitapta Suriye ile ilişkilerini uzun yıllar boyunca sürdürmüş bir kent olan Mersin’in ve kimileri Suriyelilerle zaten akraba olan Mersinlilerin, 2011 sonrasında yaşanan göç dalgası ile Suriyelilerle yeniden inşa edilen ilişkilerine yakından bir bakış bulacaksınız. Mersin’in merkez ilçeleri olan Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Akdeniz’de toplam 42 mahallede yaşayan Suriyeliler ve yerli halk aras..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız