Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Mahalle Kitabı - Mahalle Kitapları

Mahalle konu başlığında toplam 131 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Mahalle kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.


Toplumsal hafızada "12 Eylül 1980 öncesi"nin simgelerinden biridir 1 Mayıs Mahallesi. O yılları devlet otoritesinin acze düştüğü bir terör ve kaos dönemi olarak görenler için, bu olumsuzluğun simgesi. 1960-1980 döneminin siyasal ve toplumsal hareketliliğinde devrimci bir durumun alametlerini görenler için ise, bu umudun simgelerinden biri.

Şükrü Aslan`ın incelemesi, İstanbul-Ümraniye`deki bu ..»»

Şükrü Aslan

İletişim Yayınları

Toplumsal hafızada "12 Eylül 1980 öncesi"nin simgelerinden biridir 1 Mayıs Mahallesi. O yılları devlet otoritesinin acze düştüğü bir terör ve kaos dönemi olarak görenler için, bu olumsuzluğun simgesi. 1960-1980 döneminin siyasal ve toplumsal hareketliliğinde devrimci bir durumun alametlerini görenler için ise, bu umudun simgelerinden biri.

Şükrü Aslan`ın incelemesi, İstanbul-Ümraniye`deki bu ..»»

Şükrü Aslan

İletişim Yayınları

Toplumsal hafızada “12 Eylül 1980 öncesi”nin simgelerinden biridir 1 Mayıs Mahallesi. O yılları devlet otoritesinin acze düştüğü bir terör ve kaos dönemi olarak görenler için, bu olumsuzluğun simgesi. 1960-1980 döneminin siyasal ve toplumsal hareketliliğinde devrimci bir durumun alâmetlerini görenler için ise..»»
Kolektif

Patika

Elinizdeki kitap, 1 Mayıs Mahallesi'nin kuruluşunun 40. yılında yayınlanıyor. Sistemin kente yığdığı kır yoksulları, devrimcilerle birlikte İstanbul'un güneydoğu çeperinde boş hazine mülkü üzerinde yaptıkları gecekondulara "1 Mayıs" adını verdiler. 1970-1980 arasında, 15-16 Haziran 1970 gibi, 1 Mayıs 1970 gibi, Türkiye'de toplumsal ve siyasal gelişmeyi en derin şekilde ..»»
Ali Bayramoğlu

İletişim Yayınları

27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980... Türkiye’nin “darbeler tarihine”, 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında açıklanan kararlarla “post-modern darbe” de eklenmişti. Türkiye siyasi tarihine bir dönüm noktası olarak geçen kararlarla, ordu bu kez de demokrasiye “balans ayarı” yapmıştı. Gazeteci-yazar Ali Bayramoğl..»»
Başak Arya Gençler

Tolstoy Yayıncılık

Arka Kapak Yazısı   Geçmişte yaşanan bir travma…   “Nefesimi tuttuğum için başım ağrıyordu. Gözlerimi ateş bastı sanki. Ellerimi oynatamadım, çok sıkı bağlıydılar. Artık çaba sarf etmiyordum. Biliyordum çünkü buradan kurtulamayacaktım. “Ne olur,” diye fısıldadım kuru dudaklarımla, “Bırak artık beni…” O kimdi bilmiyordum. Bana ne yapıyor bilmiyordum. Ona ne yaptım,..»»
Tarık Sipahi

Heyamola Yayınları

İstanbul'da, Beşiktaş ya da Eminönü'nden vapur ya da motorla Üsküdar'a giderken Kız Kulesi ile yanaşacağımız Üsküdar Meydanı'nda yer alan Üsküdar İskelesi arasında, tam ikisinin ortasındaki yamaçta evler, ağaçlar arasından bir cami yükselir. Heybetli, görkemli duruşuyla hep oradadır. Tek minaresiyle zamana ve coğrafyaya meydan okur bir açıyla yüzünü Boğaziçi'ne çevirmiş, eski İstanbul'a, karşı k..»»
Ayşe Kaygusuz Şimşek

Öteki Yayınları

Komşuluk ilişkileri, insan ilişkileri, aile içi ilişkiler yaşayarak öğrendiğimiz davranışlardır. Yine, ihtiyaçlarımızı giderirken, varla yok arasında bir denge kurmayı da yaşayarak öğreniriz. Bizim mahallemizdeki çocuklar da kendi toplarını kendileri yapar, oyuncaklarını kendileri yaratır. Bunları yaparken birçok duyguyu da tanımış olurlar. Tıpkı sevgiyi tanıdıkları gibi. Mahallenin sevgilisi hali..»»
Ahmet Antmen

Yazılama Yayınevi

5000 yıldır değişmedi. İktidar, daha güzel ve başka bir dünya düşünü barındıranları susturmanın, yok etmenin adı oldu hep. Üretim araçları, üretim ilişkileri, mülkiyet biçimleri, teknoloji, sınırlar, çağlar... Hepsi değişti ama özünde değişmeyen bir savaş vardı. Bir kentin mahallelerinden, o mahallenin mekânlarından nasıl görünür bu savaş? Ahmet Antmen, üstgerçekçi bir dönem hikâyesi ile bunu y..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   4   5   6   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız