ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Einstein'ın mektuplarına 420 bin dolar

Nobel ödüllü fizikçi Albert Einstein'ın 27 mektubu açık arttırmayla satıldı. 27 mektup toplam 420 bin doları aşkın bir fiyata satıldı.

15.6.2015

Einstein'ın mektuplarına 420 bin dolar

ABD’nin Los Angeles kentinde Profiles in History müzayede evinde, Einstein tarafından kaleme alınan 27 mektup için açık artırma düzenlendi.

Ünlü fizikçinin 1945 yılında oğullarından birine yazdığı, izafiyet teorisi ve atom bombaları arasındaki ilişkiyi anlattığı mektup 62 bin 500 dolara alıcı buldu. Einstein’in açık artırmaya çıkan 27 mektubu toplamda 420 bin doları aşkın bir fiyata satıldı.

Yahudi asıllı Alman fizikçi Albert Einstein, 14 Mart 1879 tarihinde Almanya’nın Ulm kentinde doğdu. 20. yüzyılın en önemli kuramsal fizikçisi olarak nitelenen Einstein, görelilik kuramını geliştirmiş, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji dallarına önemli katkılar sağlamıştı. Kuramsal fiziğine katkılarından ve fotoelektrik etki olayına getirdiği açıklamadan dolayı 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmüştü.

Yorumlar
"Einstein'ın mektuplarına 420 bin dolar" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Einstein'ın mektuplarına 420 bin dolar ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.