ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

YTB Hasan Aycın’ın çizimlerini kitaplaştırdı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), çizgi ustası Hasan Aycın’ın yayınlanmış bir çok çizgisini bir kitapta topladı.

8.6.2015

YTB Hasan Aycın’ın çizimlerini kitaplaştırdı

İnsanın Altını Çizmek isimli kitap, meraklılarına sanatçının en iyi çizimlerini bulabilmelerini sağlıyor.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza, soydaş ve akraba topluluklarımıza yönelik çalışmalar ile uluslararası öğrenciler alanında faaliyet yürüten Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yürüttüğü projelerden birini daha hayata geçirdi. YTB, daha çok kitleye ulaşmak amacıyla sanatın evrenselliğinden faydalandı. Başkanlık, Türkiye’nin çizgi ustası denilince akla gelen isim olan Hasan Aycın’ın eserlerini bir kitapta topladı.

Neredeyse bütün eserlerinde insanın hallerini kendine has üslup ve çizim tekniğiyle anlatan Hasan Aycın’ın en beğenilen eserleri YTB’nin hazırladığı kitapta bir araya geldi. Hazırlanan kitap ile YTB, ortak insani değerlerde buluşmayı, sanat vasıtası ile verilecek mesajlarla dünyada yeniden insan odaklı yaklaşımın hakim olmasını amaçlıyor. Bu amaçla hazırlanan kitaba YTB tarafından İnsanın Altını Çizmek ismi verildi.

Çizgi ustası denilince akla ilk gelen isim olan Hasan Aycın, insan odaklı çizimlerinde duyguların ifadesini pek çok sözden daha etkili anlatıyor. Usta çizerin en güzel 130 çiziminin yer aldığı kitap, meraklıları içinde önemli fırsat oluyor. Çizerin takipçileri, bu kitap sayesinde çizerin en iyi eserlerini bir arada bulma şansını yakalıyor.

Yorumlar
"YTB Hasan Aycın’ın çizimlerini kitaplaştırdı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

YTB Hasan Aycın’ın çizimlerini kitaplaştırdı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.