ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Uzay Yolu'nun 'Mr. Spock'u hayatını kaybetti

'Uzay Yolu' olarak bilinen Star Trek dizisinde Mr. Spock'u canlandıran Amerikalı aktör Nimoy, Los Angeles'ta vefat etti

27.2.2015

'Uzay Yolu'nun 'Mr. Spock'u hayatını kaybetti

ürkiye’de ’Uzay Yolu’ olarak bilinen star Trek dizisinin efsane karakteri Mr. Spock’u canlandıran Amerikalı aktör Leonard Nimoy 84 yaşında hayatını kaybetti.

Nimoy’un eşi Susan Bay Nimoy yaptığı açıklamada, hafta başında durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılan ünlü aktörün Los Angeles’ın Bel Air bölgesindeki evlerinde vefat ettiğini kaydetti.

Eşinin, "kronik obstrüktif akciğer hastalığı"ndan dolayı yaşamını yitirdiğini söyleyen Susan Bay Nimoy, Leonard Nimoy’un 30 yıl önce sigarayı bıraktığını bildirdi.

Sovyetler Birliği sınırları içinde bulunan bugünkü Ukrayna’dan ABD’ye göç eden göçmen bir ailenin oğlu olarak 1931 yılında Boston’da dünyaya gelen Nimow, 1966-1969 yılları arasında çekilen ilk Uzay Yolu dizisinde Mr. Spock karakterini canlandırmıştı. Leonard Nimoy’un, aynı zamanda yönetmen, şair, şarkıcı ve fotoğrafçı özelliği de bulunuyordu.



Yorumlar
Mesaj Yaz 28.2.2015 18:54:33
Herhalde Türk kültüründe kendine, sınırlı da olsa, yer bulabilmiş tek bilim kurgu karakteriydi Mr.Spock. O kadar aktörle bütünleşmişti ki, Leonard Nimoy Caltech'i gezerken araştırmacılar ona projelerini gösterip, fikir almaya çalışıyordu. Herkesin gittiği ama kimsenin geri dönmediği yerlerde Spock'ın bir yolunu geri gelmesi dileğiyle (Filmlerinde bunu yapmıştı; bir kere daha neden olmasın?)


Yorum Yapın

'Uzay Yolu'nun 'Mr. Spock'u hayatını kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.