ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor

İstiklal Caddesi’nin simge yapılarından olan Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor..

17.2.2015

Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor

İtalyan Mimar Giuseppe Fossati tarafından 1831 yılında İstiklal Caddesi’nin Tünel girişine inşa edilen ve Rusya’nın İstanbul’daki ilk elçilik binası Narmanlı Han, Yönetmen Burcu Soydan’ın projesiyle belgesel oluyor.
Sanatın Merkezi

Akranı hiçbir yapıya benzemeyen özelliklere sahip olan Narmanlı Han, tarih boyunca bir çok yazar, ressam ve heykeltıraşa ev sahipliği yapmıştır. Bu isimler arasında, Yazar Bedri Rahmi Eyüpoğlu ve Ahmet Hamdi Tanpınar, Ressam Aliye Berger, ünlü Heykeltraş Dr. Firsek Karol ve Gazeteci Neşet Atay gibi isimler yer almaktadır.
İstiklal Caddesi’nde aynı tarihlerde yapılan yapıların aksine köşeli, süslü ve 6-7 katlı olmayan Narmanlı Han, üç katlı künt – fil ayağı sütunları olan – caddeden sokağa doğru kavisle dönen ve büyük bir avluya sahip olan çok farklı bir yapıdır.

Gerek mimarisi ve gerekse hikayesi ile sıra dışı olan Narmanlı Han, ilk görüşte sanki Antik Çağlar’dan beri İstiklal Caddesi’nde duruyor izlenimi vermektedir. 2014 yılında 57 milyon dolara satılan ve akıbetinin ne olacağı henüz bilinmeyen Narmanlı Han’ın ölümsüzleşmesi için hazırlanan belgesel projesi yapım desteği için Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne sunuldu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 22.2.2015 00:58:58
Sürekli geçerken gördüğüm ama dikkat etmediğim bir tarihi yapıydı. Artık her baktığımda vay be burası 57 milyon dolara satılmış diyerek iç geçireceğim.


Yorum Yapın

Narmanlı Han’ın belgeseli çekiliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.