ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şiddete karşı ‘turuncu etkinlik ve haber’ çağrısı

Birleşmiş Milletler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde cinsiyet temelli şiddete karşı 16 günlük bir aktivizm kampanyası başlattı.

27.11.2014

Şiddete karşı ‘turuncu etkinlik ve haber’ çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nden 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar şiddete karşı “turuncu etkinlikler” düzenlemeye ve “turuncu haberler” yapmaya çağırıyor.
Kadına şiddete karşı UNİTE kampanyasında, “kadınlar için daha aydınlık bir gelecek” şiarıyla turuncu rengi kullanan BM, geçtiğimiz sene olduğu gibi, bu sene de 25 Kasım’dan 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar “turuncu etkinlikler” düzenlemeye çağırdı ve “Mahallenizi turuncuya boyayın” dedi.
Medyaya açık mektup
Bianet’te yer alan habere göre; UN Women direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka ise yazdığı açık mektupta medyaya seslendi. Toplumsal farkındalık ve kamuoyunu etkileme gücü olan medyadan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeleye katılmasını istedi:
“Okuyucularınıza ve dinleyicilerinize, meselenin sizin için ne kadar önemli olduğunu söyleyin. Eğer televizyon gazetecisiyseniz, çalıştığınız kanalı haber odasını turuncuya dönüştürmesi için cesaretlendirin beya 25 Kasım’da haber sunarken turuncu giyinin. Eğer yazılı basında çalışıyorsanız, haberlerinizi turuncu bir banner’la sunun. Eğer radyocuysanız, dünyada milyarlarca kadını etkileyen bu salgının sonlandırılması gerektiğini vurguladığınıza emin olun. Eğer bir etkinliğe katıldıysanız, turuncu giyinin ve neden turuncu giyindiğinizi insanlara anlatın. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin sonlandırılmasına ilişkin editoryal bir yaklaşım, kitleleri bilgilendirecek ve şiddetin son bulmasına yönelik yaklaşımlara dikkat çekecektir ve mağdurlar için danışmanlık ve destek sağlayacaktır.”
Üç kadından biri şiddet görüyor
BM’nin verilerine göre, tüm dünyada kadınların ve kız çocuklarının yüzde 35’i fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor.
15 yaşın altında 30 milyon kız çocuğu kadın sünneti riski altında yaşıyor. Kadın sünnetine maruz kalmış 130 milyon kadın ve kız çocuğu var.
Dünyada çocuk yaşta evlendirilmiş 700 milyon kadın yaşıyor. Bunların 250 milyonu 15 yaşın altındayken evlendirilmiş.


Kaynak:
http://www.imctv.com.tr/2014/11/24/siddete-karsi-turuncu-etkinlik-ve-haber-cagrisi/


Yorumlar
"Şiddete karşı ‘turuncu etkinlik ve haber’ çağrısı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şiddete karşı ‘turuncu etkinlik ve haber’ çağrısı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.