ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Milli Mücadele kahramanı Topal Osman için yeni kitap

Ümit DOĞAN’ın Atatürk’ün Çarşaf giyerek kadın kılığında kaçtığı ve Ali Şükrü Bey’in katili olduğu gibi çirkin iddiaların gerçek olmadığını ispatlayan ‘Topal Osman’ kitabı yayınlandı.

26.11.2014

Milli Mücadele kahramanı Topal Osman için yeni kitap

Ümit DOĞAN’ın Atatürk’ün Çarşaf giyerek kadın kılığında kaçtığı ve Ali Şükrü Bey’in katili olduğu gibi çirkin iddiaların gerçek olmadığını ispatlayan ‘Topal Osman’ kitabı yayınlandı.

Kadir Mısıroğlu ve Mustafa Armağan başta olmak üzere bazı alternatif tarih yazarlarının en çok istismar ettiği konulardan birisi olan Ali Şükrü Bey olayı bu kitap ile büyük ölçüde aydınlanmış, Atatürk’e vurulan ‘katil’ damgasının gerçek olmadığı ispatlanmıştır.

Atatürk’ün saygınlığını zedelemek adına yapılmış, çok çarpıcı ve çirkin bir iddia olan, Atatürk’ün atılan çarşaf giydiği ve kadın kılığında kaçtığı konusu da kitap ele alınmış, bu iddianın da tamamen yalan olduğu ispat edilmiştir.

Kitapta ayrıca, milli mücadelenin en tartışmalı şahsiyetlerinden biri olan Osman Ağa’nın hayatı tüm detayları ile ele alınmış, Koçgiri isyanındaki katliam iddialarından Kars İslam Şurası Hükümetinin Giresun temsilcisi olmasına, Teşkilat-ı Mahsusa’daki görevinden Belediye Başkanı olarak yaptığı faaliyetlere, Sovyet Rusya’dan yapılan silah sevkiyatındaki rolünden İslama bakış açısına kadar Osman Ağa gerçeği ortaya konulmuştur.

Prof Dr ümit Özdağ ve tarihçi Sinan meydan kitaba sunum yazmışlardır.


Kaynak:
http://www.haberbiz.com/milli-mucadele-kahramani-topal-osman-icin-yeni-kitap/h94091


Yorumlar
"Milli Mücadele kahramanı Topal Osman için yeni kitap" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Milli Mücadele kahramanı Topal Osman için yeni kitap ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.