ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İki esere 76 milyon dolar

Soyut ekspresyonist Rothko'nun iki eseri, New York'ta düzenlenen bir açık artırmada 76,5 milyon dolara alıcı buldu.

12.11.2014

İki esere 76 milyon dolar

NEW YORK - Soyut ekspresyonizm akımının önemli temsilcilerinden Mark Rothko’nun iki tablosu, New York’ta düzenlenen açık artırmada 76,5 milyon dolara satıldı.

Sotheby’s Müzayede Evi’ndeki "Savaş Sonrası ve Modern Sanat" konulu açık artırmada, 1970’de yaşamını yitiren Rus asıllı Amerikalı ressam Rothko’nun "Sarı, Turuncu, Sarı, Açık Turuncu"adlı eseri 36,5 milyon, "Adsız" adlı tablosu da 40 milyon dolara alıcı buldu.

Açık artırmada satılan Rothko tabloları, ünlü koleksiyoncu ve hayırseverRachel "Bunny" Mellon’a aitti. Mellon’un koleksiyonundaki eserler, mart ayında 103 yaşında ölmesinin ardından varisleri tarafından satışa çıkarılmıştı.

Sotheby’s Müzayede Evi, bugün de Rothko’nun "21 Numara (Kırmızı, Kahverengi, Siyah ve Turuncu" adlı eserini açık artırmaya çıkaracak. Eserin, en az 50 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.

Rothko’nun 1961 yılında yaptığı "Turuncu, Kırmızı, Sarı" adlı eseri, 2012’de Christie’s müzayede evinde yapılan açık artırmada 86,9 milyon dolara alıcı bularak şimdiye kadar en pahalıya satılan çağdaş sanat eseri olmuştu.

Kaynak : AA

Yorumlar
"İki esere 76 milyon dolar" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İki esere 76 milyon dolar ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.