ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hababam kaçıyor Eşkıya kovalıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "En iyi 100 Türk Filmi" anketinde liderliğini sürdüren Hababam Sınıfı'nı aldığı oy 10 bini aşan Eşkıya filmi takip ediyor

20.7.2014

Hababam kaçıyor Eşkıya kovalıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir buçuk ay önce Türkiye’nin en iyi 100 Türk filmini belirlemek üzere başlattığı oylamada, iki kült film Hababam Sınıfı ve Eşkıya arasında kıran kırana mücadele yaşanıyor. Oylamanın ilk başladığı süreçte Hababam Sınıfı açık ara farkla önde giderken, son verilerde başrollerini Şener Şen ve Uğur Yücel’in paylaştığı Eşkıya filmi birincilik sırasını zorlamaya başladı. 260 bin 838 oyun kullanıldığı güncel verilere göre, Hababam’ın oyu 14 bin Eşkıya’nın ise 10 bin 174. "www.yuzyılyuzfilm.gov.tr "isimli internet sitesi üzerinden 300 Türk filminin oylandığı süreç 1 Eylül tarihine kadar sürecek.

BEHZAT Ç. TOPA GİRDİ
Türk halkının oylarıyla seçilecek en iyi 100 film için özel afişler hazırlatacak olan Bakanlık, filmlerin kostümlerini de Türkiye’nin ilk Sinema Müzesi’nde sergileyecek. Listenin üçüncü sırasında ise 9 bin 372 oyla Çağan Irmak’ın milyonları ağlatan filmi Babam ve Oğlum bulunuyor. Oylamada daha önce ilk 10 sıralamasında yer almayan son dönem filmlerinden Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm ise listeye 6 bin 628 oyla 4’üncü sıradan giriş yaptı. Behzat Ç. bu atağıyla kült filmlerden Selvi Boylum Al Yazmalım’ın oylarını da gerileterek (5 bin 810 oy) listenin 5’inci sırasına düşürdü. 2 binin üzerinde oyu bulunan Ağır Roman ise bu atakla, ilk 10 sıralamasından çıkarken, 7’inci sıradaki Yılmaz Güney’in Yol filmi ise 3 bin 634 oyla sonuncu sıraya geriledi.

Yorumlar
"Hababam kaçıyor Eşkıya kovalıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hababam kaçıyor Eşkıya kovalıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.