Öyle horozlar vardır ki, güneşin onlar öttüğü için doğduğunu sanırlar. Atasözü [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi
1984 Yayınevi

1984 Yayınevi

• 1984 Yayınevi Kitapları | • 1984 Yayınevi İletişim Bilgileri | • 1984 Yayınevi Hakkında Bilgi
Sitemizde 1984 Yayınevi isimli yayınevine ait Toplam 37 kitap bulunuyor.
Mustafa Kemal Atatürk

1984 Yayınevi

“Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, “geçmiş asırların gevşetici zihniyeti”nin etkisi altında perişanlaşmış, cepheden cepheye sürülmüşhalkımızın büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyet’in, aradan sadece on yıl geçmişken katettiği mesafenin ve yürümekte olduğu çağdaşuygarlık yolunun en özlü biçimde ifade edildiği 10. Yıl Nutku, kuşkusuz Cumhuriyet tarihinin en değerli b..»»
Francis Bacon

1984 Yayınevi

Francis Bacon, deneyci (ampirik) felsefenin öncüsü olmakla birlikte, bilimdeki yöntem ve anlam sorununun üzerinde önemle durmuş, bilimsel araştırmaya kurumsal bir kimlik kazandırmayı amaçlayan ilk düşünürdür. Skolastik düşüncenin yaydığı bilgisizlik ve cehalet; yaşamını aklı ve bilimi bağnazlığın, kilisenin baskısından kurtarıp özgürleştirmeye adayan Bacon gibi ileriyi gören, bakış açısı geniş bir..»»
Italo Svevo

1984 Yayınevi

“İnsanlarla köpekler arasındaki en büyük fark, ilkinin dayak bittiği zaman bunun tadını çıkarmayı bilmemesidir. “İnsanlarla köpekler arasında bir büyük fark daha var. İnsanların ruh hali, kurnaz bir tavşanın zırt pırt yön değiştirmesi gibi an be an değişebiliyor. Aksine bir köpeğin ruh halini değiştirebilmesi için çok önemli bir şey olması gerekir. Argo bazen mutludur ve herkesi sever. Kuyruğuy..»»
Miguel De Unamuno

1984 Yayınevi

“Bir aforizma yazmak için ara verir ve sonra devam eder: ‘Diyordum ki evladım, sağduyulu kişilerle fazla temas etme çünkü hiç saçmalamayan birisi, yemin olsun sana, aptalın önde gidenidir. Özel bir şırıngayla herkesin şakaklarından kanına dört paradoks, üç kaos ve bir ütopyadan oluşan bir serum zerk edebilsek kurtulurduk. Cehalet mutluluğundan kaç. İhtiyarların tecrübe d..»»
Robert Louis Stevenson

1984 Yayınevi

“Tanrı aşkına tüm bu curcuna da nedir? Hangi sebeple kendilerinin ve diğer insanların hayatlarını zorlaştırmaktadırlar? Bir adamın yılda üç makale mi yoksa otuz makale mi yayınlaması gerektiği, bir başka adamın alegorik olan muhteşem resmini bitirip bitirmemesi gerektiği vb. sorular dünyayı çok az ilgilendirir. Hayatın bütün kademeleri doludur ve bin kişilik yer açılsa bile her zaman bu boşluğu..»»
Robert Maggiori

1984 Yayınevi

Bazen büyük bir düşünür, insanı gülümseten saçma laflar eder ve bunlar bilimsel araştırmaları asırlar boyunca yolundan saptırabilir. Filozof bazen bir kuşu, köpeği ya da kurdu tasvir ederken; ötekiyle ilişki, farklılık, özgürlük, utanç, iktidar, dini inanış ve kötülük gibi konularda felsefenin binlerce kavram kullanarak söylediği şeylerin özünü bir kaç cümlede, bir mesel..»»
Luigi Pirandello

1984 Yayınevi

"İsimsiz. Geçmişin ismine dair hiçbir anı, bugünün ismine ve yarına dair. İsimden kastımız; dışarıdan bize yüklenen her türlü kavramsa; ismimiz yokken bu kavramlardan yoksunsak ve o zaman içimizdeki şeyler körleşiyorsa, tanımlanamıyor ve ayırt edilemiyorsa; bu ismi anmakta ısrar edenler mezar kitabeme kazısınlar, ön tarafına ve sonra da o ismi bir daha anmayıp çekip gitsinler ki rahat edeyim. Bu ö..»»
Italo Svevo

1984 Yayınevi

“Sadece Aghios’a dokunaklı geldi bu hal. İnsanın kendisini yolculuğun içinde göremiyor olmasının acısını biliyordu. Trenin o tarlaların arasından yılan gibi süzüldügünü ve motorunun oflaya puflaya çalıştıgını görebilse yolculuktan aldığı keyif bambaşka olurdu. İnsanın manzarayı, kendisini ve treni aynı anda görebilmesi işte yolculuk diye buna denirdi!”»»
Osman Çakmakçı

1984 Yayınevi

“Sen şimdi ihanet etmedin bana. Çok daha önceden ihanet etmiştin. Daha biz tanışmadan önce bütün hayatını bu ihanetin gerçekleşmesi için yaşamıştın. Aslına bakarsan ben de öyle. Sen bana ihanet etmek için doğmuştun doğduğunda. Ben de senin bana ihanet etmen için doğdum. Aslında sen daha doğmadan, ben doğduğumda bu ihanetin gerçekleşmesi zorunlu hale gelmişti. Hatta bu ihanet öylesine zorunluydu ki..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   4   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız