ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
mürsel emre doğan

mürsel emre doğan

5.9.2017 17:15:33

Kader'de Yavuz Doğan kardeşimle aynı güne şiir düşmek de varmış. Aylardır şiir ekleme, gel Yavuz'la aynı gün ekle :) Artık yapacak bir şey yok...

Bu güzel şiiri; başka bir mecrada okumuş farklı havası, hissiyatı, '' koşma'' kafiyelenişinden farklı çapraz kafiye örgüsü ve çift ayağıyla çok da güzel bulmuştum. Sıra dışı ve otantikti benim için birçok şiirinde olduğu gibi.

Yavuz şiirlerinin övgüye ihtiyacı yok...ben belki aylardır bir şiire kelam düşmediğim için ve kalbime dokunan bu şiire tevafuk etmişken içimden dışıma taşmak isteyen birçok duygunun birkaçına kelime urbası giydirmek istedim. Yoksa ve elbette ''doğru söz yemin gerektirmeyeceği'' gibi Yavuz Doğan şiirlerinin de övgü ile payelenmesine gerek yoktur.

''Gitmek'' üzerine çok şiir çok yazı yazdım. Baş harflerim MED olmasından olsa gerek ruhumdaki gel gitlerle çoğu zaman baş edemediğimi bilirim. Ne güzel söylemiş şiirin üstadı Nazım Hikmet, '' Gitmek sadece bir eylemdir, unutmak ise kocaman bir devrim... '' Belki de ben bu yüzden devrimci hiç ol(a)madım... :)
Giden ne desek de gidiyor be kardeşim....ve söylemek, susmak arası ne büyük araf oluyor yüreğimizde... Fuzuli'nin '' Söylesem kar eylemez, sussam gönül razı değil'' paradoksunu az yaşamıyorum hayatımda, gönlümde...

Söz tükenmez elbette... Lakin dünyada her şey bir nihayete vabestedir... Ben de şiire kendimce son bir dörtlük ekleyeyim...Biraz empati, biraz sitem, biraz hüsran adına...
...
Belki sukutunda saklıydı acın
'''Halim, bak cümleye ayan!'' diyorsun
Ufkumda parlarken nurdan siracın
Henüz vakit erken,
sen gidiyorsun!...
...
Gidenin de kalanın da yolu güzel olsun diyelim (iyi niyetimizi muhafaza ederek...)
Kalbi selam ve sevgimle kardeşim.

mürsel emre doğan tarafından 9/5/2017 5:16:53 PM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi

Yavuz Dogan

Yavuz Dogan

sen gidiyorsun..


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.