ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Aydın YÜKSEL

Aydın YÜKSEL

26.2.2015 12:08:23

Sevgili Abdurrahman hocam;
Öncelikle şiire ve emeğe sonsuz saygıyı yansıtan bu dolu ve katkı sağlayan yorumunuz için sonsuz teşekkürler diyorum. Evet belirttiğiniz gibi gidip gördüm oraları orada geçmişte olanların bendeki etkisinin yanında oralara okul gezisi vs. sebeplerle gelen gençleri saygısızca tavırlar içinde görmek beni çok derinden yaraladı şiirde kendi üzerimden yönelttiğim hicivler bu sebeptendir. Üstat malumunuz 14'lü hece ölçüsü ile yazdım lakin durak olayına girmedim zira o içimde çağlayan hissi bir durak tekniğine kurban vermek istemedim takdir edersiniz ki hem hece vezni kullanacaksın hem duraklı yazacaksın hemde anlamdaki o derinliği ve coşkuyu yakalaya bileceksin. Yok üstadım o kadarda değil. O büyük ve usta şairlerin işi. Defterde sizde çokça rastladığınız üzere adam sırf durak koyacağım diye şiiri bir acemi çırak ürününe döndürüyor. Benim bu şiiri yazarken tek derdim içimdeki coşkuyu mısralara döke bilmekti tam olarak dökebildim mi elbette hayır ancak bu kadar başarabildik. Çünkü şehitlere karşı hissettiklerimi hiç bir kelime ile anlatmayı başaramadım ne yazdım sa hafif kaldı. "Senin silahından çıkan kurşuna vurulmak" mısrasındaki tespitiniz doğru zaten şiirin ilk hali sizin yazdığınız gibi idi ama okurken hafif dilime takılıyordu biraz ondan birazda orada çift çağrışımda bulunması için; yani hem gerçek manada vurulmak, hemde aşk ve tutku anlamında vurulmak hissini oluşturmak için oraya bir şiirsellik katmak istedim. Son dörtlükte ise hiç bir mısraya kıyamadım varsın beşlik olsun dedim zira Büyük üstat da istiklal marşında öyle yapmamış mıydı düşüncesinden hareketle öyle bıraktım.
Yorumunuz, bin tane kuru tebrik ve teşekkür den daha kıymetli olan onarıcı tenkitleri ile başım gözüm üstüne. Sonsuz selamlarımla üstadım.

Aydın YÜKSEL tarafından 2/26/2015 12:09:16 PM zamanında düzenlenmiştir.

Aydın YÜKSEL tarafından 2/26/2015 12:12:48 PM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi

Aydın YÜKSEL

Aydın YÜKSEL

ÇANAKKALE DE


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.