ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Toprağımsın

Toprağımsın

19.6.2014 20:41:20

Yaşayanlar anılarını gönül makarasına dolar de ki düş de ki umut de ki yarın de ki dün de ki bu gün ve dedikçe en kıymetli olanın zaman olduğu ortaya çıkar pozitif bakmak pozitif eylem pozitif söylemlerdir bizleri ayakta tutan negatif söylem ve eylemler bizi üzer ki biz üzülünce içimizdeki dünyada yaşayanlarda üzülür bir bakış acısıdır bu beklemek güzel beklemek anlamlıdır mesela az önce durakta taksi bekledim gelmesi güzel hedeflediğim yere gitmemle anlam kazanır çünkü o an ona odaklanmış ve iletişim o yöne kurulmuştur. Toprağımsın oysa çok gıcıksın diyebilirsiniz şair genelde düşlediğini okuyucu ise hatırladıkları ve o şiirin yansımalarındaki duygularla anladığı şekilde kendine göre yorumlar. Ne zaman Ankara gelsem yağmur yağar bir anıda yazalım tam olsun sabah geldiğimde gökyüzünde bir bulut yoktu ne olduysa akşam üzeri bulutlanıp tekrar yağmur başladı o güven parktaki güvercinlere yem satan gencin yanına vardım hayırlı işler dedim daha önce geldiğimden biliyor maşallah güvercinleri kovaladığın değneği büyütmüşsün eskiden dört plastik bardakta yem vardı şimdi yedi bardak olmuş ama bu gün fiyat düşmüş hepsini aldım ama güvercinleri değnek gösterme dedim kendi elleriyle yemleri serpiştirttim bana abi yine beklerim geldiğinde mutlaka uğra dedi asıl ben güvercinler varsa o gencin çürük dişli gülümsemesi beni mutlu etti. Velhasıl beklemek güzel bir o kadarda anlamlı şeydir gelmese de yaşattığı duygular yaşayan anılar hanesine yazılır.

Saygı ve selam ile.

Şiir Bilgi

Ayvazım Deniz

Ayvazım Deniz

BEKLE BENİ


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.