ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
necva kıyak

necva kıyak

1.9.2008 09:38:28


Her yıl 1 Eylül de kutlanan ve Dünyada barışı isteyen savaştan beslenen parazitleri protesto edenlerin Dünya Barış Günü kutlu olsun...

--------------------------------------------------------------------------------



1 Eylül Dünya Barış Günü
Bugün dünyada barış günü dostlar,
1 Eylül’de hep barışa kulaç atıyor kollar,
Savaşlar lanetleniyor,barışa çıkıyor yollar,
Bugün 1 Eylül Dünyada hala savaş var.

Emperyalistlerin bitmiyor hiç İşgal oyunu,
Gözleri doymuyor hep tutuyorlar suyun başını,
Güçsüzün tepesine çıkıyorlar alıyorlar vatanını,
Bugün 1 Eylül Dünyada hala savaş var.

Çıkarları için her şeyi yapıyor, döküyorlar kanları,
Satın alıyorlar, besliyorlar içimizdeki yılanları,
Sindiriyorlar,eziyorlar kendilerine karşı çıkanları,
Bugün 1 Eylül Dünyada hala savaş var.

Kazım Derki;
Bitirelim bu oyunu,cesaret tohumlarını ekelim,
Gücümüzü fark edelim artık kendimize gelelim,
Zırh olalım emperyalistin önüne gerekirse ölelim,
Bugün 1 Eylül Dünyada hala savaş var.
------------------------------------------------------
Herzamanki duyarlı yüreğinle bu günü hatırlayan ve anlmıyla aktkı sağlayan şiirinle bir el verdin. ellerin ve kalemin asla boyun eymesin.kırılmasın barış dolu günlere elele.


1 EYLÜL 1939 BAŞLAYAN VAHŞET
1 Eylül 1939 sabahı Alman ordusu Polonyaya karşı 3000e yakın savaş uçağı ile önce havadan ve hemen arkasından karadan taaruza geçti....
57 devletin birbiriyle 6 yıl süreyle çarpıştığı bu büyük harpte dünyânın toplum, medeniyet ve insanlık açılarından uğradığı kayıplarının tam bir hesabı yapılamaz. Hattâ sâdece harcanan para ve cephedeki kayıpları bile ölçmeye imkân yok gibidir. Ancak hakikate yakın rakamlar üzerinde durulabilir. Müttefik devletlerde en çok kayba Amerika, Britanya Milletler Topluluğu, Sovyetler Birliği, Çin ve Fransa; Mihver Devletlerinde ise Almanya, Japonya ve İtalya uğramışlardır.
Yalnız ölü ve kayıp olarak Müttefiklerden 10.650.000 (en çok Sovyetler 7.500.000) , Mihver Devletlerinden de 4.650.000 (en çok Almanya 2.850.000) olmak üzere toplam 15.300.000 can kaybı hesaplanabilmiştir.
Yaralı sayısı ise Müttefiklerde 20 milyona, Mihver Devletlerinde de 8 milyona yaklaşmıştır. Buna Hitlerin toplama kamplarında kaybolan 6 milyona yakın insan da eklenirse İkinci Dünyâharbin bütün çağların en korkunç ve en acımasız bir çatışması olduğu söylenebilir.
Bu harp, birçok milletlerin bağımsızlığını kaybetmesine sebeb olmuştur.
Müttefikler Türkiyenin kendi saflarında savaşa katılması için çok yönlü gayret sarf etdilerse de Türkiye savaşa katılmayı reddetti.
Türkiye, 23 Şubat 1945te Almanya ve Japonyaya harb îlân etti, ancak fiilen harbe girmedi.'
şimdide aynı oyunlar Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılıyor...fakat bireysel çıkarları uğruna malesef komşularımıza savaş açan ülkelere havadan -karadan-denizden destek vererek savaşın vahşetine katılıp ellerini kana buluyanları tarih asla afetmeyecektir. savaş çıkaranları ve destek verenleri LANETLİYORUM...



Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.