Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. m. kemal atatürk
metinaydogdu
metinaydogdu

DÜŞENİN DOSTU OLMAZ

Yorum

DÜŞENİN DOSTU OLMAZ

( 2 kişi )

2

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1825

Okunma

DÜŞENİN DOSTU OLMAZ

Sıla gurbet olur hayal zul olur,
Felek yaraların deşmeye görsün.
Yiğidin başında müşkül hal olur,
Muhannet diline düşmeye görsün.

Çare gaib olur umudun bitmez,
Çile mekan kurar sinenden gitmez,
Kuş olsan tutmaya mecalin yetmez,
Dertlerin dört nala koşmaya görsün.

Ruh bedende mahkum olur bir zaman,
Gün gelir ayrılır daneyle saman,
Felek insaf edip verir mi aman ?
Hayat rotasından şaşmaya görsün.

Aşık Metin cana yaslar sazını,
Ölüm olsa esirgemez sözünü,
Akbabalar gelir oyar gözünü,
Aslan iktidardan düşmeye görsün.

02.01.2005
Dost Şairlerden Katkılar

Kapında kul olan hemen el olur
Ele akıl veren sana del’olur
Deli gönül taşar birgün sel olur
Seller gibi derdin coşmaya görsün.
eroluraz

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Düşenin dostu olmaz Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Düşenin dostu olmaz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DÜŞENİN DOSTU OLMAZ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
eroluraz
eroluraz, @eroluraz
14.1.2012 23:42:51
Dost şairim. Bu da benden olsun...

Kapında kul olan hemen el olur
Ele akıl veren sana del'olur
Deli gönül taşar birgün sel olur
Seller gibi derdin coşmaya görsün.
Hüdaverdi ER (Hüdai)
Hüdaverdi ER (Hüdai), @hudaverdi-er-hudai
14.1.2012 20:42:19
5 puan verdi
Değerli kardeşim, usta kalem metin'im.
Deyiş tadında, topluma yön veren bu tür eserler yıllar yılı güncelliğini hiç bir zaman yiyirmez. Dilden dile, gönülden gönüle söylenip durur. Şiirde bilge bir ruhun topluma verdiği nasihatler gizliydi. Umarım tarih bu eserin kıymetini bilecek ve hak ettiği yere koyacaktır. selam ve dularımla kardeşim.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL