Aşk cennetin dilinden bize kalan yegane hatıradır. -- bulor
arif
arif
@arif

YÜRÜYÜN KADINLAR

17 Nisan 2007 Salı
Yorum
Şiirgram

YÜRÜYÜN KADINLAR

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1378

Okunma

YÜRÜYÜN KADINLAR

YÜRÜYÜN KADINLAR

Yıllardır sustunuz konuşun gayrı,
Siz de insansınız yarışın gayrı,
Toplumsal yaşamdan olmayın ayrı,
Yürüyün kadınlar, yarına doğru!

Erkekler denendi, umudum sizde,
Demokrasimiz var, uygarız biz de,
Kadın da, erkek de eşittir özde,
Yürüyün kadınlar, yarına doğru!

Sizleri mal gibi alıp-sattılar,
Bazen tutsak edip eve attılar,
Yaşamda tat varsa onlar tattılar,
Yürüyün kadınlar, yaşama doğru!

Bizden de çıkmalı kadın başbakan,
Olaylara renksiz gözlükle bakan,
Bir ırmak örneği köpürüp akan,
Yürüyün kadınlar, seçime doğru!

Susmayın, susmayın bu ülke bizim!
Yalvarıyor sana oğlunla kızın,
“İnsanız”, sözünü göklere yazın,
Yürüyün kadınlar, seçime doğru!

Köyünde tarlada kazma sallayan,
Evinde de çocuğunu kollayan,
Ninnilerle bebeğini ballayan,
Yürüyün anneler, seçime doğru!

Bugün seçim günü, haykır sesini!
Bizi sokanların kır iğnesini!
Yarının Çağdaş Türkiye’sini
Kurmak için yürü seçime doğru!

Analar-bacılar, gelinler-kızlar,
Sizlere söylüyom eşler-baldızlar,
Sizsiniz bu yurtta gerçek yıldızlar,
Yürüyün kadınlar, seçime doğru!

Atatürk de istiyordu bugünü,
Bugün Türkiye’nin gerçek düğünü,
Çok çıkartın ilkintinin yağını,
Yürüyün kadınlar, koltuğa doğru!

Siz kuracaksınız gerçek barışı,
Kazanalım uygarlıkta yarışı,
Sevgi saçar yüreğinin vuruşu,
Yürüyün kadınlar, seçime doğru!

Bir güneş gibi doğun yurduma,
Derman olun ulusumun derdine,
Edirne’den, Hakkari’ye, Mardin’e,
Yürüyün kadınlar, seçime doğru.

Arif, kadın dostlarına haykırır,
Onlar yönetirse duyacak gurur,
Türk Kadını yürüdü mü tam yürür,
Yürüyün kadınlar, koltuğa doğru!

Arif GÖLGE
(Ankara, 12 Mayıs 1985)

Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yürüyün kadınlar Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yürüyün kadınlar şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YÜRÜYÜN KADINLAR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
selvirevan
selvirevan, @selvirevan
17.4.2007 22:28:50

Bizden de çıkmalı kadın başbakan,
Olaylara renksiz gözlükle bakan,
Bir ırmak örneği köpürüp akan,
Yürüyün kadınlar, seçime doğru!

Duyarlı şiiriniz için tebrikler,teşekkürler.
Ülkemizde ne yazıkki Türk Kadınları halen hak etiği konumda değildir.Bunu başarmakta elbetteki kadınlarımızım azim ve kararlılığı ile olacaktır.Uluönder Mustafa Kemal Atatürk herzaman Türk Kadınına değer vermiş ve ' Ey Türk Kadınları sizler omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksınız' demiştir.Türk kadını olarak herzaman Kurtuluş Savaşı yıllarında emeği geçen gerçek Türk kadınlarımızı örnek almalıyız.Ülkemizin geleceği için herzaman her konuda,her koşulda ,herşeye karşı duyarlı olup,kendimizi geliştirip,ilkeli,kararlı olup ,zamanımızı iyi değerlendirip,çok ama çok çalışmalı ve çok okumalıyız diye düşünüyorum.Asla şunu unutmamalıyızki kadın sorunlarını çözümlemek karşı cinse bırakılırsa istenen sonuç alınamaz.
Bu nedenle ben buradan saygıdeğer kadınlarımıza diyorumki televizyon ekranına bağımlı kalmayınız,kendi yeteneklerinizi keşfedip geliştiriniz,Ülkeniz ve yavrularınız için toplum için çalışınız,sosyal olunuz lütfen.Göreceksiniz birşeyler üretip topluma yararlı oldukça daha da mutlu olacaksınız.
Herkese selam ve sonsuz saygılarımla...


karya
karya, @karya
17.4.2007 16:13:04
kökeni anaerkil olan bir toplumda kadınlara sus payı olarak bazı haklar veriliyor gibi görünüyorsa
daha çok yazılır bu şiirlerden

kutluyorum
saygımla
arif
arif, @arif
17.4.2007 14:49:55
Malesef kadınlarımız verilen hakları koruyamıyorlar. Tabi bunu genellemek yanlış olur ama çoğu böyle. Belki de haklarını söke söke almadıkları içindir. Atatürk'ün sayesinde, bizim kadınlarımız çoğu hakları modern olduklarını iddia eden Avrupa ülkelerinden çok önce kazanmışlardır ama onlara sahip çıkamadıkları için teker teker kaybediyorlar... Umarım bu gidişin bir an önce farkına varırlar.
Aşık Adam
Aşık Adam, @asikadam
17.4.2007 14:17:37
Çok güzel bir şiirdi. Kadınlarımıza haklar vermeliyiz. Onlar kocalarına köle olamazlar, değil mi?...tebrikler.

Aşık Adam tarafından 4/17/2007 2:46:33 PM zamanında düzenlenmiştir.
kaya degirmen
kaya degirmen, @kayadegirmen
17.4.2007 11:42:47
Gene yurt sorunları ve anadolu kadınları ustalıkla yüklenmiş dizelere.. Omuzlarında sorumluluklarıyla dörtlüklerde akan kadınlarımız.. Sadece duyarlı değil, duyarlılığını hayata da geçirmeye çalışan yüreğinizi kutluyorum. saygımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.