Herkesin aynı şeyi düşündüğü bir ortamda hiç kimse hiçbir şey düşünmüyor demektir. walter lipmann
Rüzgar Özcanan
Rüzgar Özcanan

Sana Yenilmek

Yorum

Sana Yenilmek

( 4 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

188

Okunma

Sana Yenilmek


Yenik düşüyor kentimiz,
Ben sana yeniliyordum.
Her yerde bomba sesi,
Ben sesini arıyordum.

En büyük özgürlüğümdün,
Gözlerine sığınıyordum.
Paramparça olmuştum,
Yine sende toplanıyordum…

Bir bir sönüyordu ışıklar,
Ben sende yanıyordum.
Ölüme yürüyordu sevdam,
Ve ben sende uyanıyordum…

#Rüzgarınkalemi…

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Sana yenilmek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sana yenilmek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sana Yenilmek şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
14.4.2026 12:33:29
5 puan verdi
Bu şiir, savaş ve yıkım imgeleriyle iç içe geçmiş bir aşk anlatısını güçlü bir tezat üzerinden kuruyor. Dış dünyadaki “bomba sesi” ile iç dünyadaki “sesini aramak” karşıtlığı, duygunun yoğunluğunu artırıyor.

“Sana yenilmek” burada bir kayıp değil; aksine sığınılan, yeniden toparlanılan bir sevdaya dönüşmüş.

Kaleminize sağlık; hem kırılgan hem de güçlü bir aşk hissini sade ama etkileyici bir dille yansıtmışsınız.
Yüreğinize sağlık, saygılar selamlar.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL