Öyle horozlar vardır ki, güneşin onlar öttüğü için doğduğunu sanırlar. atasözü
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar
VİP ÜYE

KEŞFEDİLMEYENLER

Yorum

KEŞFEDİLMEYENLER

3

Yorum

16

Beğeni

0,0

Puan

127

Okunma

KEŞFEDİLMEYENLER

KEŞFEDİLMEYENLER

Koronavirüs pandemisinin yaşandığı yasaklı zor günlerde yazılmıştır ___

Geçecek bu yasaklı, kabus gibi günler,
Gözlerden uzak,
Keşfedilmemiş ne zarif kadınlar var!
Ekmek kırıntılarıyla besledikleri kuşlar ve
Bakımını yaptıkları çiçekler buna şahit.
Uzun süre kapandıkları evlerinden,
Sarı buğday tarlalarını andıran ve
güneş gibi parıldayan saçlarını savurarak çıkacaklar dışarıya
Denizi kucaklayan kumsallara adım atacaklar,
Aşkın sesini duyacaklar uzaklardan ,
Yürekleri, yüreklere dokunacak.
Hayatın anlamını birlikte bulacaklar,
Mutlu yuvalar kuracaklar.

Orhan Gülaçar

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Keşfedilmeyenler Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Keşfedilmeyenler şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KEŞFEDİLMEYENLER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
8.1.2026 11:08:15
Bu şiir, saklı güzellikleri ve keşfedilmeyi bekleyen değerleri nazik bir dille anlatıyor. Yasaklı, gizli kalan zamanların ardından kadınların özgürleşmesini, doğayla ve aşkla buluşmasını öyle umutlu ve sıcak bir dille resmediyor ki, okuyan içinde hem sabırsız bir bekleyiş hem de neşeli bir geleceğe dair umut hissediyor.
Yüreğinize sağlık hocam. Değerli yorumlarınız benim için kıymetlidir.
Saygılarımla.
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
7.1.2026 23:42:16
Şiir, pandemi günlerinin sessizliğinde gizli kalmış zarif kadınların doğayla ve yaşamla yeniden buluşma umutlarını, umut dolu ve hafif bir iyimserlikle yansıtıyor.
Zor günlerdi..Ben kuran öğrendim bu dönem.Korona gecirmisim ama hiç anlamadım.Gogus filmi için gitmiştim,o zaman çıktı.
Eşim çok ağır geçirdi.Rabbim bir daha göstermesin🌿🌻
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
7.1.2026 23:41:33
Ne kadınlar var, ekmek kırıntıları ile besledikleri kuşlar buna şahit..
Kalemine sağlık abim, şiirin karanlıktan çıkışın ve sevgiyle kurulan yeni bir dünyanın habercisi gibi.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL