Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
muhammed1347
muhammed1347

Birgün geleceğim

Yorum

Birgün geleceğim

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

112

Okunma

Birgün geleceğim

Birgün geleceğim





Birgün geleceğim
sen vazgeçip artık
beni beklemesen de
muhakkak kurumuş denizler
ve yanmış ormanlar
beni bekleyecekler

ben mutlaka birgün geleceğim ve
bir omuzumda deniz dolu su küpü
bir omuzumda da yemyeşil
orman yığını getireceğim

Birgün geleceğim cebimdeki
mevlana şekerlerinde
okul çocuklarının
yemek çantalarına
bembeyaz tatlı dillerini
getireceğim

Birgün itir şişesini
doldurup geleceğim
kızların elbisesi üzerine
güven süreceğim
delikanlı erkeklere
bir şişe cesaret dolusu
eski çakır getireceğim

sen vazgeçip artık
beni beklemesen de muhakkak
Urmu’ya dönen turnalar
Karadağın sülünleri
beni bekleyecekler

Ben mutlaka birgün geleceğim



....
Urmu: Tuzlu denizi kurumakta olan, Güney Azerbaycan’ın bir kenti

Karadağ: Güney Azerbaycan’da ormanlık bir bölge



Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Birgün geleceğim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Birgün geleceğim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Birgün geleceğim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL