Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Genç Türk
Genç Türk

Ağlama anneciğim

Yorum

Ağlama anneciğim

0

Yorum

8

Beğeni

0,0

Puan

235

Okunma

Ağlama anneciğim

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın kimdir
Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmıştı. 22 yaşındaki genç öğretmen kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit oldu.
Şenay Aybüke Yalçın (1994 - 2017) Kanlı terör örgütü PKK tarafından öldürülen müzik öğretmeni. 1994 yılında Çorum Osmancık’ta doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2016’da Batman’ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi. Ölümü sonrasında mezun olduğu üniversitenin orkestra salonuna adı verildi. Ailesi de kemanını buraya bağışladı.

Anneciğim mezarıma hoş geldin
Bugün bayram ağlama anneciğim
Ağlaya, ağlaya yaramı deldin
Bugün bayram ağlama anneciğim

Mezarıma kırmızı güller dolsa
Kırmızı güllerim ağlayıp solsa
Gözünde dökülen yaş zümrüt olsa
Bugün bayram ağlama anneciğim

Göz yaşın cennetin kırmızı gülü
Duayla öter cennetin bülbülü
Dökülmesin gözündeki sümbülü
Bugün bayram ağlama anneciğim

Anne ağlarsan meleklerde ağlar
Gök kubbede güneş karalar bağlar
Kıyamete kadar bizim bu dağlar
Bugün bayram ağlama anneciğim

Daha sönmedi benim son ocağım
Dalgalanacak benim al sancağım
Al kanımla bu zulmü yıkacağım
Bugün bayram ağlama anneciğim

Şehit düştüm yüreğinde yaşarım
Anne sığmam enginlere taşarım
Sırat köprüsünü uçar aşarım
Bugün bayram ağlama anneciğim

Peygamber açtı kucağını bana
Cennetin kapısını açtım sana
Ağlama artık benim canım ana
Bugün bayram ağlama anneciğim

Muzaffer Önler/ Elazığ

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Ağlama anneciğim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ağlama anneciğim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ağlama anneciğim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL