Aşk cennetin dilinden bize kalan yegane hatıradır. -- bulor

ELDE NE KALDI!

( 5 kişi )

2

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

259

Okunma

ELDE NE KALDI!

ELDE NE KALDI!

Şiirin Hikayesi

Not: Bu eser, saygıdeğer Pîrimiz Bekir Cıla Üstadımızın yönetimindeki ATIŞMACILAR facebook sayfasında bu akşam değerli Şair dostumuz Davut Akyıldız Üstadın verdiği AYAK üzerine tarafımdan yazılmıştır. M.K.

ELDE NE KALDI!

Hayıflanıp durdum geçen ömrüme
Kor ateş yürekte yakılı kaldı!
Güvenmedim amelime emrime
Yaptığım binalar yıkılı kaldı!

Konuşup dururken şu insanlara
Kulluk yapamadım, içimde yara
Kendim aynalara baktım bir ara
Ciğerime hançer sokulu kaldı!

Dertlerim içimde altı köşeli
Yüzüme bakanlar sandı neşeli
Sıladan gurbete düştüm düşeli
Gözlerim yollara bakılı kaldı!

Bu hayatta neler görüp duymuşum
Dolsun diye boşa, boşa koymuşum
Koştum sanıyordum, yerde saymışım
İbreler sıfırda takılı kaldı!

İstedim ki olsun işim hayırda
Kulağımız onda göz panayırda
Gezip dolaşırken, kırda, bayırda
Çiçekler saksıda ekili kaldı!

Unutmuş gibiyiz dertlerimizi
Kimler toparlıyor artlarımızı
Tahliye mi ettik yurtlarımızı
Bayrağın direği dikili kaldı!

Murat Kahraman Murâdî
17.03.2025/İst.

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Elde ne kaldı! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Elde ne kaldı! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ELDE NE KALDI! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Necati Ocakcı
Necati Ocakcı, @necatiocakci
18.3.2025 17:44:53
Bir sonraki şiirini de aynı ayak kafiyesi ile yazmışsın. Dikkatimi çekti. Şiir tamam güzel ama tekrar iyi değil. Selam ve sevgilerimle iyi akşamlar dilerim.
Hayrullah
Hayrullah , @hayrullah1
18.3.2025 14:52:02
5 puan verdi
Tebrikler hocam yüreğiniz dert görmesin kaleminiz daim olsun anlam ve anlatımıyla harika bir şiir okudum kaleminizden nice şiirlere inşallah
Sonsuz saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.