Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. m. kemal atatürk
hosoglu
hosoglu

Yosun Kokar Düşlerim

Yorum

Yosun Kokar Düşlerim

( 3 kişi )

0

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

116

Okunma

Yosun Kokar Düşlerim

Yosun Kokar Düşlerim

Yakamoz ışığında
Yosun kokar düşlerim
Tora takılmış gibi
Şu dünyalık işlerim.

Bakır bakraç kalaysız
Tarih kokar dolaysız
Taş pilak koyun çalsın
Neşe olmaz halaysız.

Dumana karışırım
Bulutla yarışırım
Nefsim kafa tutunca
Sulh yapar barışırım.

Hayde deyince durma
Çok fazla soru sorma
Tamiri kolay değil
Sakın kalbimi kırma.

Saçların darı gibi
Dillerin arı gibi
Gözün diktin üstüme
Mercedes farı gibi.

İzahta zorlanırım
Metafor kullanırım
Horon öğretmediler
Yerinde sallanırım.

Bal yedum tutti beni
Sevdam unutti beni
Geleceğum demişti
Gene uyutti beni

Metafor ile mecaz
Gönülde yaşar hicaz
Dünyayı yakardım da
Elimdeki şu güç az

Mustafa Hoşoğlu

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Yosun kokar düşlerim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yosun kokar düşlerim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yosun Kokar Düşlerim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL