Senden nefret edenleri sev; iyilikten başka üstünlük alameti tanımıyorum. -- ludwig van beethoven
e-selcuk
e-selcuk
@e-selcuk

../ kendime nasihat

21 Ocak 2025 Salı
Yorum
Şiirgram

../ kendime nasihat

( 1 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

148

Okunma

../ kendime nasihat

Az konuş
Çok oku
Hep öğren
İnsan sarrafı ol
İnsan israfı olma.

İyi olmak için
İyilik yapmak yetmez
Kötüden uzak ol ki
Kötülüğün arafı olma.

Uçurtma bile en yükseklere
Uçurumun kenarından çıkar.
Yükseklerde gözün yoksa da
Alçakların tarafı olma.

Akıl’dan geçen yolu tut da
Yeter ki yorul, yeter ki doğrul.
Fikrin kum tanesi de olsa
Sen, sen ol o kumsalda yoğrul
Beyhude maddenin sarrafı olma.

Ocak 2025

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

../ kendime nasihat Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz ../ kendime nasihat şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
../ kendime nasihat şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
arslan gazioğlu
arslan gazioğlu, @arslangazioglu
21.1.2025 22:20:32
Zarif biçimde nefs-i emmareye hitap.En üstte nefs-i mutmainne yoluna gidişin kaideleri.Ya olduğun gibi ol diyordu Mevlâna.Kalemine kudret bereket sıhhat dilerim.Birde herkese beğeni atan beğen geç eden birtakım kimselerin ne yapmaya çalıştığını anlayabilsem :) Beğeni kapatmak olsa.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.