Sarhoşluk kusur yaratmaz, kusurları açığa vurur. seneca
yusuf şeker
yusuf şeker

Hayale Aldanma

Yorum

Hayale Aldanma

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

488

Okunma

Hayale Aldanma


 Hayale aldanma, sen bu rüyada
Çok kızgın bu ateş, altını deler.
"Ben" deme, ben olursun dünyada,
Bir musibet, bin cesur insanı ezer.

Tövbeler, tövbeye her an muhtaçtır.
Cebler tok kalmış, nefisler açtır.
Haktan gelen varsa, o başa taçtır.
Her can, yaptığını ukbâda çeker.

Zamansız gelirsin yalan dünyaya.
Gözyaşları döner o an deryaya.
Çok yalvarsan ölüm anı Hüda’ya,
Son pişmanlıkla eline ne geçer?

Gün gelir gafil, son nefesi verirken,
Sonunda toprakta öze dönerken,
Şer defterini katlayıp dürmezken,
Karanlık yıkar seni, sin yere serer.

Ömür sermayesi, akar su gibi,
Dünya aldatır hep, güler yüz gibi.
Günah yükü çöker, dağlar buz gibi,
Vicdanla yanarsa, kalp ona küser.                    
Yusuf şeker

    

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Hayale aldanma Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hayale aldanma şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hayale Aldanma şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL