Denizler diyarının tarih kokan anası Ey mavi gözleriyle ruhumu meftun eden Ümmetin iftiharı memleketimin hası Yeni bir güneş doğsun şanlı tepelerinden Denizler diyarının tarih kokan anası
Rüzgarın cilalasa şu efkarlı ruhumu Martı gibi süzülsem şirin Kızkulesi’ne Bin senelik mazinin yediveren tohumu İşlense nakış nakış Sinan’ın türbesine Rüzgarın cilalasa şu efkarlı ruhumu
Çelikten zincirleri zebun eden nurlu el Damla damla kanınla sancağını dik bugün Topkapı surlarından Fatih otağından gel Ulubatlı hışmıyla sütunları yık bugün Çelikten zincirleri zebun eden nurlu el
Yedikule surları Genç Osman’ı büyütsün Yıldırım silkelesin Bizans’ın yakasını Ey Selahaddin bizce Kanuni kadar Türk’sün ! Marmara haykırıver Türklüğ’ü n şarkısını Yedikule surları Genç Osman’ı büyütsün
Kalk Mihmandar Ashab’ın sükunet çöllerinden ! Nurlu kandillerinle İstanbul’u aydınlat Çanakkale kıyam et şehidler tepesinden Cebrail vahiy getir kubbeleri mi donat Kalk Mihmandar Ashab’ın sükunet çöllerinden !
Ey sema yeter artık gözyaşların durulsun ! Yerebatan Sarnıcı imanı damıtmakta Tertemiz karınlardan Asım’ın Nesli doğsun Yer,gök,deniz,sineler,hasretiyle yanmakta Ey sema yeter artık gözyaşların durulsun !
Garb ejderha misali üstümüze gelsede Ufukta batmayacak güneş bizim tan bizim Kehkeşanlar ölümün fermanını versede İlelebet mukadder ölümsüz vatan bizim Garb ejderha misali üstümüze gelsede
Ey bayrağım göz nurum şehidimin örtüsü ! Hedef Misak-i Milli makberinden uyan gel ! Fatih’in emaneti Anadolum’un süsü İstanbul bayrağımın kızılıyla boyan gel ! Ey bayrağım göz nurum şehidimin örtüsü !
k.a.gazioğlu
Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Garb ejderha misali üstümüze gelse de Ufukta batmayacak güneş bizim tan bizim Kehkeşanlar ölümün fermanını verse de İlelebet mukadder ölümsüz vatan bizim Garb ejderha misali üstümüze gelse de
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.