MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SİLVAN------LİZA
nazi ertuş

SİLVAN------LİZA


--------SÝLVAN-----LÝZA------------- Nazý Ertus

Be hey Silvan söyle bana kimin diyarýsýn?.Kimin Mezarý? ve kimin topraðý?
Sevgili Liza! günler sonra sonra sana yazýyorum.Ýhmal ettiðim için özür dilerim.Neler olup bitiyor senin coðrafyanda.insanlar neden ölüyor ve neden öldürülüyor.Ah o çocuklar yokmu?Hangi vicdan sýzlamdan kanýný dökebiliyor.kadýnlarýnýzýn bahtý neden bu kadar kara neden genç gelinlerin kýnasý ellerinde solar.Her annenin yüreði alev daðýna dönmüþ.Korkar oldum seni sevmekten seninle evlenmekten.Ya senin kaderinde aynýysa.Silvan duyar oldum hep.Hergün insanlar ölüyor.peki neden.Hangi akla hizmet ve neden kimse dur demiyor ve durduramýyor.Cihan harbinden beter senin diyarýn.Bu kadar çok sevaþý arzulamanýzý anlamýþ deðilim.Oysa insanlar yaþamak için doðar ancak yaþadýktan sonra ölür.
Sevgili Azizem!Bu kirli oyunlar için neden senin insanýn seçilmiþki? Oysa lanetlenmiþ ýrklar deðilsiniz.Ülkende bir deðil onlarca halk yaþar.Ve halk topraða kurban verir oldu.O zaman düþünmeniz gerekmezmi?Ýnsanlýk namýna hepinizin soluklanmadan dur deme ölümlere yeter deme çabasý içerisinde olmanýz gerekmezmi?
Caným Liza’m!Hergün ölüm haberlerini almaktan yüreðim aðzýma gelir olmuþ.Seninle birlikte topraðýný,çocuklarýný ve ülkeni sevmeye baþladým.Burada hayat güzel kimse kimseyi öldürmüyor.Korkum þu ki bizim burdakiler sizin ölümlerinize sebebiyettir.Aklým fikirim sende.Seni sevdiðimi ve özlediðimi anlýyorum.Ama ne zamanki senin coðrafyana barýþ gelirse iþte o zaman gelir ayaklarýna kapanýrým.Ne olur bana birgün Silvan’dan iyi bir haber ver olurmu?Deki bana bir anne askerin baþýný okþayýp aðlamýþ ve deki bana bir asker, üþüten bir çocuðu sýrtýnda hastaneye götürmüþ.--EDWARDO

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.