MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

İSLAHİYELİ OZAN İSMAİL YILMAZ - 7
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ

İSLAHİYELİ OZAN İSMAİL YILMAZ - 7






ÝSLAHÝYELÝ OZAN ÝSMAÝL YILMAZ - 7

Ýslahiyeli Ozan Ýsmail YILMAZ – 7

Ozanýmýz Ýslahiye’li Ozan Ýsmail YILMAZ; 1920 yýlýnda Gaziantep’in Ýslahiye ilçesinin Kozdere (Ýntilli) köyünde doðdu. 3 yaþýnda iken babasý Çete Reisi Göv Mehmet Çavuþ Gavur Daðlarýnýn Kanlý Geçit, Kýzýldere mevkiinde Fransýzlarla yapýlan bir çatýþma esnasýnda iki akrabasý ile birlikte þehit düþünce öksüz kalýr. Kendinden iki yaþ küçük kardeþi Ahmet’le birlikte dedesi ve amcalarý tarafýndan büyütülür. Askere gider gelir ve evlenir. Ýlk eþinde 4 çocuk babasý olur. Ýlk eþi vefat edince ikinci evliliðini yapar 5 çocuk da ikinci eþinden olmak üzere 9 evlat babasý olur.
Devlet Demir Yollarýnda memur olur. 54 yaþýnda vazife baþýnda 54 yaþýnda bir kalp Krizi sonunda vefat eder. Mezarý Ýslahiye’nin Kozdere Köyündeki Göztepe mezarlýðýndadýr.
Gençlik yýllarýnda baþladýðý þiir ve hikaye söylemeye ve yazmaya ölümüne kadar devam eder. Þiirleri Bazý dergi ve gazetelerde yayýnlanýr. “Þakkýþefe” ve “Toros Seyahatý” isimli basýlý iki þiir kitabý bulunmaktadýr. Hayatý ve þiirleri pek çok Edebiyat öðrencileri ve Öðretim Üyeleri tarafýndan Tez konusu olarak iþlenmiþ ve hazýrlanmýþtýr. Ýsmailoðlu Mustafa YILMAZ: Ýslahiyeli Ozan Ýsmail YILMAZ’ýn oðludur.

TANIÞ OLDUK SEVGÝ BULDUK

Tanýþ olduk sevgi bulduk sevda yüklü bakýþda
Neler denir ne söylenir geçilmiyor nazýnda,
Cilvelenir gülüþülür gönle dolar akýþda
Kavak yeli eser baþa çoðu bulur azýnda.
---- 26.09.1964 – Fevzipaþa / Ýslahiye

Ýslahiyeli Ozan Ýsmail YILMAZ – Ýslahiye

-----------------------------------------------

Ýsmailoðlu Mustafa YILMAZ - Ýstanbul.

































Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.