MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

sözlük san’atcıları
Yinsani

sözlük san’atcıları


-peki ?

-ne pekisi yavrum?

-hocam?

-efendim?

-bu siyasiler de sanatçý sayýlýr mý?

-ne sanatçýsý yavrum?

-dansözlük sanatçýsý olabilir mi onlar?

-nerden çýktý yavrum dansözlük?

-sen neler seydediyorsun öyle..

-dansözlük deyince aklýmýza, kadýnlarýn yarý çýplak vaziyette kývýr kývýr dans etmeleri gelir. siyasetçilerin dansözlerle alakasý olabilir mi?

-sonuçta, kadýn bedenine de erkek bedenini gibi et yýðýnýdýr. erkeklerin ki biraz daha fazla kýllýdýr, ve kalýn, sert kadýnlarýnki de tam tersi.

-bir doktor için kadýnlarýn göðüsleri ve kalçalarý yað torbasýdýr. erkeklerin göðüslerinde yað bulunmaz pek, kalçalarý da dediðim gibi kadýnlarýnýnkinin biraz daha kalýn, sert vb…

-siyasilerin yað torbasý olduðunu mu anlatmaya çalýþýyorsun?

-hocam, kadýnlarýn dediðin beden organlarý yað torbasýysa neden erkekler yað torbalarýna tren görmüþ öküz gibi bakar … bir de kýsa etek giyiyorlar bacaklarýndan gözlerini alamýyorlar. kadýnlarýn bacaklarý da mý yað torbasý.

-yavrum bacak dediðin organ, bedeni taþýr, yaðdan ziyade kas ve damarlardan oluþur, ortasýnda uzun bacak kemikleri vardýr, kemiklerin çevresi etle, kan damarlarý olan atar ve toplar damarlarla örgülenmiþtir. insan bedenindeki sinirlerin, damarlarýn uzunluðu dünyanýn çevresini birkaç defa dolaþýr derler uzunluk olarak…bu konuyu da sen araþtýr. ben tam bilmiyorum.

-hem sen neden bu yað torbalarýna taktýn kafayý, kaç yaþýndasýn sen?

-hocam, ergenliði aþtým. eðer o konudan bahsediyorsan.

-peki, nedir bu siyasilerin dansözlük meselesi? kafaný kurcalayan ne? hem neden kadýnlarla dansözlüðü kýyaslayarak cinsiyet ayrýmcýlýðý yapýyorsun. sen erkeksen, o kadýn. sadece fiziksel ve ruhsal ayýrýcý özellikleriniz var. ruh konusuna girmeyelim daha çýkabilen birisini görmedim ben. sen de fazla girme ruh konusuna ucu bucaðý yok çünkü. yine de düþün.

-hocam..

-efendim?

-ben seçim öncesi siyasilerin söyledikleriyle, seçim sonrasý söylediklerine bakýyorum da, aklýma sadece dansözler geliyor. baþka bir meslekle baðlantý kuramýyorum.

-yavrum, dansözler ekseri göze hitap eder, siyasiler ise ekseri kulaða. erkekleri etkileyenler ise kývýrmasýný iyi bilenleridir. hem kulaðýna fýsýldar, hem gözüne anlam veremediðin sinyaller gönderirler ama ne gönderdiklerini ihtimal kendileri de bilmezler ve erkekler de gönderilenlerden ne aldýðýný. yani iþin ucunda bir gönderici, arada hava boþluðu yani iletiþim alaný, diðer ucunda da göz ve kulak var. bu konuyu bilimsel olarak baþka nasýl anlatabilirim sana bilmiyorum.

-hocam..

-efendim..

-siyasiler yalancý mý?

… yavrum sen bu gidiþe þiþi de yakacaksýn, kebabý da?
bunlarý yakarken de yaðlarý cazur cuzur ateþe damlatacaksýn. inþallah kendini yakmasýn..
hem de bakalým bu yaþýnda sen neden siyasetle bu kadar ilgilisin…

-hocam, dinimizde yalan söylemek haram derler, günah derler. o zaman bu siyasilerin dinimizle alakasý yok görebildiðim ve duyabildiðim kadarý ile.

-oðlum, ahir zamandayýz. ahir zaman deyince benim tüylerim diken diken oluyor da sana nasýl anlatabilirim ahir zamaný. tüylerimin diken diken olmasýný nedeni ise tarihte insanlarca yaþanan ve yaþatýlan insanlýk dýþý hal ve hareketler. ahir zamanda, geçmiþte ne kadar yaþanan olumsuzluk, kötülük varsa yaþanacak, ayný zamanda da geçmiþteki iyilikler güzellikler de yaþanacak. olaylara nereden baktýðýn önemli. iyilik ve güzelliklere mi bakýyorsun, yoksa kötülük, çirkinliklere mi? galiba ben kötülük ve çirkinlikleri daha çok görüyorum ki ürperiyor ve utanýyorum yapamadýðým iyilikler ve güzellikleri düþündükçe korkuyorum. lakin sen eline hangi fýrsat geçerse geçsin iyilik yap, güzelikle, anlayýþla davran karþýndakilere.

-hocam..

-oðlum, zekaný güzel düþünceler için çalýþtýr. aklýna dansözleri getirme. beni de siyasilere benzetme!

;)
-hocam sen de açýklayamýyorsun deðil mi;) siyasilerin neden yalancý ve dönek olduklarýný?

-sabýr, evladým sabýr. eðer sen yalancý olmazsan, sen söylediðin sözden dönmezsen hayatýn boyunca yalancýlar da, yalancýlýk da, dönekler de azalýr birer birer. kendine güveniyor musun hiç yalan söylememe konusunda.

-hocam..
-efendim..

-chp genel baþkaný kemal kýlýçdaroðlu yüzde 35 oy alamayýnca , akp genel baþkaný ve baþbakan ahmet davutoðlu da tek baþýna iktidar olamayýnca istifa edeceklerini söylemiþlerdi.?

evet yavrum, ben de duydum televizyonlarda, seçim meydanlarýnda söyledikleri o sözleri..

-peki hocam, istifa etmeleri için yasal bir süre mi var? partilerin bu konuda karar almalarý mý gerekiyor. yani baþkanlarýnýn yalancý durumuna düþmelerini engellemek için, onlarý istifaya zorlamalarý mý gerekir. yoksa parti mensuplarý da baþkanlarýnýn söyledikleri sözlerden sorumlu mudurlar? benim görebildiðim hepsi kývýrmaya baþladý çünkü. dün söylediklerini, bugün unutmuþ gibiler.

-yavrum, sen nasýlsan, toplum nasýlsa, onlarý yönetenler de öyle olurlar. sen diyorsun ki, siyasilerin topu, tüfeði, alayý, yalancý, dansöz. ben bunlarýn söylediklerine nasýl güvenebilirim?

-sana diyeceðim þu ki, ömrü hayatýnda sýrtýný siyasilere dayama. onlarla fazla haþýr neþir olma. makam saltanat sevdasý gütme. hakkýn neyse onunla yetin. kendine güveniyorsan çýk meydana. sözünün eriysen çýk meydana. söylediðin sözlerden döneceksen milleti utandýrýrsýn, milletin hakkýna girersin. milletin fertleri aynaya baktýklarýnda kendilerinden utanýr duruma gelirler, boyunlarý dik olmaz, eðilir.
-evet, son durumda, hem kýlýçdaroðlu hem de davutoðlu istifa etmedikleri sürece alýnlarýna yalancý mührünü yemiþ sayýlýrlar.

son tahlilde;

-sen her ikisine de yalancý veya teþbihte hata olmasýn, dansöz diyebilirsin. yine de her tarafta bunu dillendirme. yüz karasýný yüze vurma.

-peki hocam, susmam mý gerekiyor.

-sus oðlum, sus artýk. sýra nasýlsa sana da gelecek bir gün. seni de göreceðiz, yalancý mýsýn, dansöz müsün yoksa deðil misin.

-hocam, ben asla yalancý olmayacaðým. milleti utandýrmayacaðým. milletin baþýný önüne eðmelerine neden olmayacaðým. milletim benden utanmayacak.

-hadi bakalým. toplum düzelmeye baþladý o zaman. inþaallah.

(-yavrum, bu yazýyý ihtimal þiir bölümüne eklediðimiz için kaldýracaklar.

-neden ki

-sorma oðlum sorma...

-sen yatsý namazýný kýldýn mý?

--hiç kalýr mý hocam bu saate yatsý namazý. sen dememiþ miydin yatsýyý gece yarýsýný geçirmeden mutlaka kýl diye...

-hocam, bu namazda...

-hadi oðlum hadi, yat artýk, sabah namazýný kaçýracaksýn...

-hocam sen hiç namaz kaçýrdýn mý

-yavrum aklýmý kaçýracaðým artýk... sen namazdan bahsediyorsun.
sabah namazý diyorum, saat kaç oldu diyorum..)

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.