MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MISIRDA KATLİAM
M. Furkan ADIGÜZEL

MISIRDA KATLİAM



Muhammed Mursi kimdir ? diye bir soru yöneltsem acaba kaç müslüman kardeþim tanýr bu güzel insaný. Ben yinede hatýrlatayým:
Muhammed Mursi Arap Baharý sonrasi seçim ile cumhurbaþkaný olan Müslüman kardeþler’in mýsýr lideridir. Muhammed Mursi, ülkenin ilk ve tarihinin 5.ci cumhurbaþkanýdýr. Tam adý Muhammed Mursi Ýsa el Eyyat olan Mýsýr Cumhurbaþkaný, 8 Aðustos 1951 tarihinde Þarkiyede dünyaya geldi.
2012 yýllarýnda mýsýr cumhurbaþkanlýðý seçimlerine aday olan Mursi, ilk defa seçim ile Cumhurbaþkaný olmuþtur. Seçilmesinin yýl dönümü olan 30 haziranda ordu yönetime el koydu, yani zamanýnda türkiyeye yapýlan darbenin aynýsý oldu ve mursi darbeye karþý çýkýp halkýný direnmeye davet etti. Bunun üzerine ordu Muhammed Mursiyi gözaltýna aldý. Tabi beraberinde Mursi destekçesi olan bazý müslüman kardeþlerimiz de göz altýna alýndý ve hepsi yargýlandýktan sonra idam cezasýna çarptýrýldýlar.
Biz ne yapýyoruz peki bir müslüman olarak, neden bu zulümlere sessiz kalýyoruz. Bunu tabi sadece Türkiye için söylemiyorum. Bütün islam devletleri için söylüyorum "Haksýzlýk karþýsýnda susan dilsiz þeytandýr" deniyor. Neden bizler susuyoruz ? Neden tepkimizi, müslümanca ortaya koymuyoruz. Mýsýr halkýnýn mursi gibi bir lidere ihtiyacý var. Tabi sadece mýsýr için deðil, islamiyet adýna mursi ve ona benzeyen, hatta allahýn emirleriyle, peygamberin iziyle giden bütün liderlere ihtiyacýmýz var. Müslüman kardeþlerimiz sürekli zulüm altýnda kalýyorlar. Bizler ise orturduðumuz yerden sessiz sedasýz sadece izliyoruz. Sizce bu ne kadar adaletlidir ve ne kadar müslümancadýr ? Müslüman kardeþlerimiz orada gözyaþý akýtýrken, zulüm görürken hatta daha doðumamýþ sabiler annelerini, anneler yavrularýný göremezken, babanýn kucaðýnda evladý þehit düþerken bizler nasýl gülebiliyoruz? Nasýl rahatça gezip, yiyip, içebiliyoruz? Bizler hiç düþünmüyoruz çünkü; Zulüm gören kardeþlerimiz önce Allahtan sonra bizlerden yardým bekliyor, destek bekliyor. Bizler belki fiziken yardým edemiyoruz ama neden dua etmiyoruz ? Dua müslümanýn silahý deðil midir ? Ama ne yazýk ki, görüyorum hala daha þu parti þöyle, bu parti böyle diye yorum yapýyoruz. O(Allah) bizi yaradan deðilmidir ki, yusufu kuyudan, yunusu yunus balýðýnýn midesinden kurtaran. Rabbim inþallah mursiyi de idam sehpasýndan islam için kurtarýr. Bizler sessiz kalýyoruz, ama cellat elinde ki kardeþimiz " DÜÞMANLARIM BANA NE YAPABÝLÝR KÝ! BEN CENNETÝMÝ YÜREÐÝMDE TAÞIYORUM ÖLDÜRÜLMEM ÞEHADETTÝR" diyor. ve ne diyor þair "Bir NAR AÐACI var bir de DARAÐACI, NAMERDE NAR düþtü, YÝÐÝDE DARAÐACI" . . .
Selametle selamlýyorum müslüman kardeþlerim. . .

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.