kör bir kuyuydu yüreðin içine ne atsam bana ait kaybolup giderdi bilinmezliðe ardýndan gözlerinin feri kaçmýþ bir kaç aný çýðlýk çýðlýða yankýlanýrdý bumerang gibi gelir vururdu beni sana söylemediðim en hassas yerimden yani tam sol/umdan.
yaðmurlarýn elleri yüzümde güneþe küs gözlerimde izi kalmýþ hayata kalkýk omuzlarým dik durmaktan yorgun çöküntüdeyim varlýðýna umursamazca silkelesem düþeceksin biliyorum biliyorum da kýyamýyorum iþte kýyametime aldýrdýðýmdan deðil ki sensizlik bu dünyada kýyametle eþ deðer olsada senin düþüp kirlenmen ar geliyor bana.
neyin kafasýdýr bu sevilmediðini bile bile, neyin beklentisi hala desem de yüreðime inatla ayaðýný koymuþ kapý giriþine ben kapatmaya çalýþtýkça direnir ruhunda direniþçilik var ne de olsa haksýzlýða az siper etmedi gövdesini yediði çuval dolusu laflarý dizdi mahkum edildiði aþka kelepçeli ellerinin anahtarý elinde sanki kaçsa sýrtýna yiyecek kalan son mermiyi hep böyle olmaz mý ne kadar kaçsan yetiþir ardýndan kaçtýklarýn karanlýk bir sokaðýn birinde elini kapatýr aðzýna,nefesin dar gelir ciðerine faili meçhulsündür artýk dosya arasýnda solan yüzlerce kiþiden biri.
bir akþam üstüydü ellerin ceplerinde gözlerindeki derin yalnýzlýðýn gölgesini saklamak için baþýn önde yüreðinde cenk eden ’’bizli’’ anýlarý elinin tersiyle silip yendiðini zanneden dudaklarýnda sinsi gülüþün sarkarken yeni yalanlar doðuyordu sol yanýnýn karanlýklarýna ýsýtmasada ýþýðýnda yol alýyordun ya yeterdi sana.
sen bana hiç ’’yar’’ demedin düþmekte vardý biliyordun ayaðýnýn tökezleyeceðini bilmenin endiþesiyle yaþadýn halbuki düþmekte güzeldir be böylesi onursuz yaþamaktansa bilmedin anlamadýn..
sana sayfalar dolusu kelimeler dökmüþtüm bilirsin her þiirimde biraz sen kokardýn sandal aðacýnýn en nadide kokusu sarardý ortalýðý burnuma dolan rayihan yazdýkça yazdýrýrdý ne yazýk bir tek kelimeye sýðdýrdým gidiþini o yüzden eksik kaldý bu þiir.
’’HOÞÇAKAL’’.
Ayvazým DENÝZ Sosyal Medyada Paylaşın:
Ayvazım Deniz Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.